[JUPAS睇路] 中大中文 送中學位

966 回覆
298 Like 6 Dislike
北大course唔計hon
姐係yr1+4兩年決定你咩hon grad
而且yr1只有1.2個course係2字頭(計hon)
yr4要做fyp仲要基本科科決定你生死
選擇又少左(大部分ele兩年開一次)
你諗下雙學位但third hon grad抵唔抵啦
講少左,但北大course既grade會落成績表
唔好諗住送左中可以hea讀
而家個programme根本有好多問題未解決
到你grad嗰年發現有問題解決唔到
拎唔拎到張cert都唔知
讀完6年咁辛苦考dse
唔係咁浪費自己張成績表掛
遇正個論文教授,咁啱同北大學風相反既,呢一年都咪話唔開心。見面又辛苦,grade又可能爛,再爛埋個hon。
放心啦
淨係計落注已經完全唔同
「year4都唔識落注係咪白痴?」
係著數架,但從學術訓練來講,無乜好處,一定係兩頭唔到岸。
有聲
係wor,中大有教授話要以宗教情操對待格式。返到來畀人指住來罵都幾爽。
請善用起底功能
各位冷靜啲 天水圍女係被警察扯高左條裙
https://lihkg.com/thread/1409114/page/1
有中文系朋友做咗個文宣,如果幫到手請師弟妹隨便攞去用:

PS 勿相認
五言轉四言個下 個節奏有啲甩索性分成兩張圖啦
大抵距離開設「大灣區語言研究」、「大灣區文學」等科目的日子,不遠矣!
落註注係好重要架

自由主義注腳者請三思送中

想中文系既校友、師兄姐、師弟妹幫幫手
我想發起一人一信
要求學系再次召開雙學位諮詢會及講解會
佢之前開左一個諮詢會
但系方好多詳情都未知未答到
而家academic counselling都過埋
8月15就報名deadline
系方依然講d唔講d
我地要逼佢對話
唔可再用大話氹fm
之前唔係有咩大灣區文學研討會咩?唔止中大,其他大學都有人上左去開啦

齊齊發達
先推
唔係好識出設,但會唔會將個矛頭對準鄧思穎,畢竟佢應該係始作俑者。(雖然無邊個係無辜的)
想問留得喺中文系重有邊位教授係清泉
矛頭應該係成個學系,然後推到大學層面?

上兩頁有巴絲話件事2016年開始見到?
2016年開始呢件事係咪堅?求絲打補充下
再推!
上面cm話有啲老師係開會嗰日先知有件咁嘅事,仲要係學生代表有文件,而佢地係無,所以應該係一班權力核心想媚共。當然,佢地知道之後唔出聲,都係「平傭之惡」。

巴打會唔會draft?
好簡單,以我膠當日表現,好難信佢地係無辜

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞