[JUPAS睇路] 中大中文 送中學位

966 回覆
298 Like 6 Dislike
聯手搞大件事有冇得諗
推啊
講真,我無話何生完全無參與權鬥或完全無問題,但是都要按事實討論而不是我覺得就可以。要論ICS權力可以話何生本來就是主理相關事務,所長只是虛名亦是事實,想退下來都是事實。根本想做系主任完全可以繼續做,一直有人挽留。無論如何,對準目標就好啦,大家都關心系政。利申:身在中大中文將近十年,一手資料。
就咁咬住送中都唔得,有其他學系係同非大陸院校合辦,主要係針對返學位認受性、hon、course exemption、政治支援同埋個課程成效呢啲去拗先得,講送中佢又會借題發揮
想問下宜家講中文系野係咪要鬥年資?最好唔好啦。係中大中文十年甚或以上既可能唔止你架。講真我定位好簡單,針對政策去搞,唔想幫啲教授級既鬥權

我由頭到腳只關心一件事,宜家係咪可以聯合其他系一齊搞大單野,爭取返學生應有既權利
只是叫你用事實論述,僅此。
其實計hons好唔清楚
如果以一般雙學位,其實個hon係兩邊一齊拉計返中大個條大curves 計hons,宜家佢只計兩年

政治支援其實因爲今次香港單野,真係好成問題。究竟系方、校方點保護啲學生上左去之後會無事?如果佢地參加過個運動,咁係一樣可以申請/去到無事?
想問你講個啲點解就等於事實?你一手去到幾一手,定你就係何教授
中大Econ Ling CS 聯手啦 雙學位根本好大問題
一手資料是指由當事人提供的資料大家目標一致,只求放下私怨,共襄系政
依家過個關都查哂電話睇哂相
根本香港學生依個身分就係原罪
就算今次平息到,點知喺北大讀讀吓會唔會爆多單
到時我怕自己有危險,想中途退出雙學位,又點處理?
垃圾中文系乜都無交代
一尾強調細節需要大家再傾,所以有師生諮詢好好
7月30反映咗d問題,依家有冇下文啊?
班人仲好意思扮無辜
宜家人人自危咁樣,買laser pen都俾人拉啊!上到去可以點求助?

如果拎住當日錄音,係咪可以再去信要求佢答?佢唔答我地推上大學推上報
個重點係你宜家9月就開始個課程啲細節都仲要慢慢傾?無野呀嘛
問題係雙學位既存在,就已經對普通版中文系唔公道喎ching
推上報就一定㗎啦,等人睇吓中文系啲德政
學生代表早前岀咗信,好無建議佢地set個deadline俾中文系,無回應再推上大學層面?
咁鍾意卸俾大學層面,咪順佢意擺上去傾
你個double degree都係有兩間唔同大學?定只係讀兩個學科呀?
ching
HKU BA LLB 5年制 學分要求300cred
中大北大雙學位 4年制 學分要求144cred
睇到問題未?
但依家新開設既雙學位 設計好多問題你叫我點支持好
搞Double degree係冇問題
但唔該佢處理好入面啲細節先
佢咩都唔清唔楚就硬推
同推人送中係冇分別
今日割五城......
Hku 一科6 Cred ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞