『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
本身都係搏下,已經搵定個有Bno嘅fd等 reject,點知唔使可以慳返
成功了,多謝各位ching 教路

分享下寄左咩比佢:(除BNO同地址證明,其他全部彩色影印)
- 舊BNO (正本)
- 證件相2張 灰色(其中一張後面有副簽)
- 特衰由封面影到封底
- 本人hkid (copy)
- 本人出世紙 (copy)
- 媽 成本特衰+身份證 (copy)
- 父母結婚證書 (copy)
- 地址證明 x2(正本) 政府税單+政府信件
- 解釋信
(點解交Copy ? 因為戀英; 點解媽無出生紙? 因為搬屋唔見咗)

- 副簽:搵左個拎特衰做記者既舊同學
- 朋友特衰有相個一頁 copy
- 副簽信 (記住成份大楷+黑色筆寫)
- 封信夾埋副簽同學嘅卡片
第2份DHL tracking no.都收埋 又要分2次去拎
想請教下收到BNO 後除左obersvation/ nationality (BNO) , 個人資料要check 之外,仲有咩要對一對岩唔岩?
仲要對下你對英女皇嘅忠誠
God save the queen
有無fish and chips味
出事喇屌
本身搵左我大學同學(畢左業)幫我countersign
點知今朝收到呢個email話HMPO錯手cancel左佢本passport
要我叫佢寄返副簽人本paspport比佢再申請返
搞副我勁唔好意思 麻煩到人
有無巴打試過咁 可唔可以分享下
呢個勁過晒之前彈鐘亂批嗰啲
有冇巴打邦手答信🙏🏻🙏🏻🙏🏻
英文唔好
你幫人countersign左但冇填
Professional
Tel no.
Address
之類
叫你confirm
呢個可以放落開post template
唉,錯手取消人哋本護照真係俹簁到呢......
除咗郵費,影相錢包唔包先?英磅仲跌緊添
頭先webchat問左,話DHL未collect,
之後過左兩個鐘左右就收到tracking sms
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞