『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
我五月申請時幫我副簽朋友都唔係專業人士,持有效BNO,做電訊業前線工種,好彩冇彈到,相信都係個別職員執得特別嚴。
請教巴打,郵局EMS即是空郵還是Speedpost?定係另一樣野?
我塊廁板2023年先到期,如無意外唔會再續
到時仲有支共再算啦,隨時已經支爆,香港宣布成為獨立國家,有自己passport!
Speed post
J死人啦
共勉之
見到 CHN 已經係唔開胃,
支爆用 HKG 就唔同。
副署個到,要個"幫我副署個個人"入我 ref no. 同 生日日期
ref no .入 左 PEX 後面個10個數字,但個網話我唔岩 ,點搞好
有時真係針吉到肉先識死
你個朋友係咪住係英國先?唔係住係英國唔用得online副署架喎
副簽人身在英國?
住係英國的
申請人(我)在香港
幫我副署個個人在英國
張countersign form 有你張相
當emergency passport 用

就算去莫斯科,汶萊等老虎都會攞Visa先
7月5日收到新續領BNO,剛剛收到HMPO email,要求我幫手做Online International Customer Experience Survey 2018/19,但我留意到條link含有水蛇春咁長不規則字串,系統應該可以分辨每個做servey人士身份,所以奉勸大家一係唔好做,反正非強迫性,做就最好唔好太玩野,唔好俾太低評分,否則可能影響BNO平權..
話時話,第三題survey問我身在邊個國家申請,居然有得揀Hong Kong,如果被支那糞青知道又打碎玻璃心,外國勢力鼓吹港獨實證!
我拎新身份證時候,第一時間用個RFID blocker套住,要用至拎出黎。
不嬲country都有Hong Kong係支那多鳩餘吵
原來如此,期望有日成真,香港真正成為獨立國家!
話俾佢哋聽,做乜印到個封面斜咗,咁就幫到之後嘅香港人喇。
啱啱做完, 但係佢哋幅相又cut 頭又十世唔覆email, 仲要唔見supporting
我真係好難唔寫出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞