『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
我想問副署人佢話一定要英聯邦嘅兩年以上嘅專業人士,但我識嗰個係有澳洲護照,但用特區註冊嘅專業人士,請問得唔得? Thanks
一係加,唔加就要你改咗特衰同身份證先再同你搞,你話加唔加返好?
得,但要佢填澳洲護照資料俾你,同埋影印護照個人資料頁
7月4郵局寄出文件 琴朝早收到bno 快你好多
今日啱啱寄 好緊張
廿年冇renew 以前嗰本仲係小朋友樣
加咗2個BNO專業人士副簽
好怕整唔到...
我之後個堆直情秒批啦
點樣可以webchat😢😢
兩個副簽人?你交兩份副簽form?
屋企無白牆 出左去影
張相upload極都話唔得
1. 你理解錯我意思,唔係你有畀父母出世紙結婚證書或佢哋要求你出示呢啲證件等同佢哋用BC程序處理你申請。
2. 錯版BC都係交返出黎啦

真係斜
都唔係好覺眼啫
現實睇好覺
Thank u🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️
我嗰本都係咁
我嗰本都係咁
Thanks
岩岩好等夠一個月application approved

27/6 join queue
27/7 application approved
29/7 passport printed and sent
1/8 received

小朋友passport 2003年到期
當first adult passport咁申請
比左
- 舊bno
- 出世紙正本
- 身分證 copy
- 特區護照 copy
- 父母結婚證書 copy
- bc 朋友副簽
- 一封信解釋missing documents

張相係屋企自己影
冇露眉毛,冇露耳仔,微笑,都冇reject我
唔似得申請特區護照咁,張相一定係影到勁樣衰
原來可以微笑
我果本都係
有無巴打呢排收到錯體passport之後寄返返去比HMPO 完全無回音? 我試過webchat佢 佢叫我要預返當申請新passport既時間先拎得返
補寄左文件到左當地 需唔需再要webchat/email通知返?
定還是佢會再人手reply sms /email 講 Documents received
我喺啲文件到之前有email俾佢同佢講大概呢個星期到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞