『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
幾年前,有啲護照都未過期十年,絕對有機會唔使副署,我兩個細佬都係早幾年續,應該都係06年到期嘅!當時續唔需要副署,但如果依家先續,真係好大機會要。要唔要副署係結果,但都要知咩原因。鬼叫啲人依家先醒起有本封塵bno咩!
搵清楚先,可能仲有本收埋咗。而且亦努力嘗試搵朋友,搵過就知道,其實身邊有唔少可以副署嘅。
30/7 application 2/8 咁快寄到
我真係搵唔到又有未過期bno又係專業人士既人
我老豆話n年前搬屋嗰時揼咗我本bno
不過佢係記事簿抄低咗我本bno id 同到期日
我填報失時係咪應該填埋bno id?
定係唔填算?
其實唔駛一定要揸bno先可以副簽
我已經係隔離台解答緊
咪係
有睇過doc都會知嘅嘢
如果需要副簽真係可以問一下身邊朋友之類
本身我都以為冇 , 點知一問係有幾個可以幫我
你跟住網上application 後會有得比你login
login 後會話你知所需文件果度有得download , 如果要countersign 有得比你download 一張有你相嘅form
要比咗錢之後先有,填完資料之後上面張form會印埋你d資料
當然啦,就算無相關資料,有身分證姓名出生日子都可以報失。
當你唔知對面點sort data嗰陣
始終越多data畀佢越好
當你以為冇人簽到 點知身邊朋友一係就BNO/BC/加拿大/澳洲 我就係咁嘅例子
我拎完先發現身邊一堆同事都係BNO holder
我搵個非專業人士手持bno既簽 跟住俾人彈返轉頭都唔洗
睇左身份證大法未
睇左先問
最好成功收到bno之後幾耐先幫人做副簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞