『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
見到上面有巴打話唔知邊個包裹係邊個
[member]我反而收到dhl嘅email通知邊個包裹係護照[sosad
係囉,會唔會唔係幾好呢
成功續領人士幫推
我舊年續bno嗰陣因為身分證加咗英文名,同舊passport唔同,所以有好多問題想問,但係都search唔到答案,所以我將自己經驗寫低咗,一諗到有咩野都會繼續update,如果覺得有用麻煩幫我推一推
https://bellolalala.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Join q起計
我得本BNO track
Document個個唔知去左邊
係咪會差好耐
我收到嗰下都幾意外因為之前見巴打們都冇講過有呢樣嘢
我應該等DX 送比DHL先收到Track no.
DHL 有waybill 果陣有條link 比你 改點拎或者打去CS問下
DX delivery負責將BNO郵件從英國運到德國交俾DHL,要DHL收件至可以上網做tracking,號碼通常係申請編號PEX之後十個數字。
嗱,真係唔係Heathrow 直飛返香港㗎
DHL send sms通知你時,入面有條link,你憑link去改收件地址就可以。
之前都有人講過,不過無特別詳細講

而我收果個email 係話Supporting document 嘅Waybill

我估係佢寄出第二份件先出呢個email (視乎你果份係咩件)
Your new passport is on its way.
Qatar online checkin 求教

Nationality好清楚要跟passport
首選bno/gbn
次選gbr/British/uk

但residence就尷尬喇,應該填咩好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞