『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
係唔係用dx 之後轉做dhl?
用手機影又得,唔得自己再影,影到得為止,區議員幾蚊影完,用apps掃描上載俾佢哋都得添。不過如果有餘錢,不妨俾人賺。
啱啱先收到email寄返文件俾我
希望齊
三張皇冠呀
係啊
反而我dhl係收sms冇email
想問問 點解我得個EMAIL話比左 DX delivery 但我又無TRACKING NUMBER 去 TRACK?
等幾日DHL 會SEND SMS 畀你
到時就有
想回饋返個Post,分享返用BNO既情況。
近排係歐洲出入過英國、瑞士、意大利、葡萄牙、德國等地,全部行All Passport 人手Counter。

英國:有印,會問你黎做咩。
其餘國家:全部無印。Scan,望,走得。同行友人揸特區,歐盟之間出入(機場)有蓋印。

除左英國以外,係其他歐盟國家眼中,BNO就係一本普通英國護照,佢地唔會distinguish。

其實真係不要把自己看得那麼高,BNO呢D咁複雜既問題唔會有鬼佬識,你Passport 印邊個國家你就係咩人,大家麻煩唔好蠢老鼠解釋一大輪,FYI 返香港個程地勤仲問我有無香港Visa

最後就係香港人成日問咁實際上有咩著數啊?

坐廉航可以用電子Boarding Pass而特區要Print夠未?去去下旅行邊到搵部Printer

以上利申我係去旅行,其他就唔知了
就算真係BC去香港都唔使visa啦下話
唉 早排我本特衰到期 我見平平地$370咪續lo
諗住用返bno同一張新相 然後再續bno

一拎到返黎o撚左
新特衰design同新身分證同回鄉證用色一樣咁濟
made in china咁既款

仲 要 有 中 國 國 旗 係 資 料 個 版
屌 好7呀 快快手要續返本bno先得
7月9條隊開始出貨啦
會唔會因為啲地勤見無回程機票(唔知你有永久居留權),當你有機會長期逗留所以驚奶嘢先問清楚
叫佢睇observation+畀HKID完啦
不過去旅行用慣eboarding pass真係返唔到轉頭
特區仲要排隊做Visa Check
合理
唔想做蠢老鼠提Observation,俾HKID搞掂左
一見唔洗countersign 就明顯issue authoirity唔係簡others
不過眼見好多成功cases hmpo 都冇理

好正常,無野出錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞