『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike

28/6 joined queue
29/7 approved
今朝終於收到
連埋舊文件兩份一次過送到

感謝薪火POST! 多謝我老母細個有幫我搞BNO!

講下俾左咩文件:
過期BNO
自己出世紙核證副本
自己身份證彩印
自己特區護照彩印
父母結婚證書核證副本
解釋信點解有父母出世紙 (大陸出世)
父母身份證彩印
副簽搵左BC朋友
住址證明(政府信-出任陪審員)

退返文件:
政府信
自己出世紙
父母結婚證明

其他影印本同全沒收

解釋信點解父母出世紙 (大陸出世) 自膠
我身份證 特衰 自己+父母出世紙 彩印全部收哂 得番銀行statement冇收 好左無寄正本 咪全家皇冠頭全部冇哂
下次都係乖乖地準時續,無咁麻煩
正本唔收咖?
係啊,sales manager, 我同我老婆一齊寄過去申請,同一時間排隊,都係尋晚攪掂寄出,都係同一個人副簽添

我老婆有舊 bno 反而要老豆老母出世紙,是但打咗啲野話老母上年走咗(事實),老豆好耐無搵,所以提供唔到出世紙、結婚證書,乜都唔駛補輕鬆過關
你本身係lost case?
我係啊
Lost case 拎完ref 之後要俾咩文件申請?
想問下要彩印全本廁板嗰一項
可唔可以寄本正本同埋已過期嘅俾佢
橫掂本廁板都無用

同巴打一樣 6.28 JOIN QUEUE
佢網上apply個陣係揀咗oversea?
左邊本舊Passport個角齊整,未註銷?
嗰本BDTC,回歸後已完成歷史使命!
goodest english
哦,以為BDTC一定係黑色既添,因為我身邊識既人持有BDTC都係黑色,未見過紅色..
最左係嬰兒期BNO
寄左中間本兒童期過去,之後佢剪左
日本韓國幾時先cut廁板免簽證呢
最左個本的確係BDTC,你睇下國籍寫咩
上星期一新BNO終於到手了
哦,巴打兩本舊BNO都好新淨,我舊果本封面燙金用兩、三年已經甩晒..
都係歪封面..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞