『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
感謝巴打一陣旺角返屋企睇下張出世紙
新系統真係勁方便,過左期幾年續返,上星期六寄件,今日批左唔洗副簽
有埋要INTERVIEW
我問過哂,個個都係過哂期BNO HOLDER
之前睇POST好多巴打話因為咁彈哂轉頭

快手批左
可以搵唔符合資格嘅試下
我搵個BNO過期十幾年嘅地盤佬都得

頭盔:本人經驗只作參考,一切以女王陛下護照署網頁為準
嚇鳩你嘅 呢度好似未有人試過
可能佢做第一個呢
其實唔一定有bno先可以幫你簽
Same here
睇doc啦,真係唔好嚇自己,認真去問去搵朋友師長啦。
應該冇限,我七月頭收到新BNO後即日幫朋友副簽 (非專業人士),佢都剛剛得到approved,等收件。
我寫信解釋無副簽,最後都批左
個個都有得俾人批 係我咁唔好彩俾人彈
想問下如果97年1月出世但老母冇幫我搞BNO 申唔申請到
有既
身分證大法睇下有無機中
印象中因為你個副簽唔係專業人士而彈,盡搵囉,萬一真係搵唔到,惟有書面解釋你盡力搵過,但朋友圈子冇有關專業人士,應該唔會留難你既,你係BNO身份,一世都唔會變,咁耐以來都未聽過有人續領BNO passport被正式rejected實例,只係過程有幾煩既差別,最後結果都一樣!
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
之前有本BNO但唔見左...報左注銷舊,網上填完之後有HMPO 既EMAIL 話本BNO取消了

幾個星期後又有LSR  (Peterborough) 打黎問多D資料(電話留言)

有無人咁既情況?要打長途電話?要比D乜料了?
有喎 唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞