『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
無預過會掛到八號
我老婆出差仲六點機返到香港
唔知點算
預訂咗嗰個日子
佢就算早咗到DC都會等到嗰日先派去門巿或者locker的
終於搞掂左本bno啦

終於岩岩收到
712排隊
725approved
731收到
仆街了,DHL啱啱打嚟話HMPO冇寫到我全名,基於保安理由彈返比HMPO,叫我聯絡返寄件人叫佢哋寫返我全名先至肯寄
咁好笑,佢有你電話但唔寄俾你
不過HMPO又係,做野咁求其
見幾個巴打都講過呢樣
尋日收到waybill 都望一望 好彩Receiver 係全名
依家真係唔知點好
我岩岩打去諗住改地址公司收,佢話要加一個工作天,因要送返件衫去第2個區,我真係驚會亂會唔見左仲死,所以我都係唔改,佢話掛左8號就會改聽日先派,我再問埋我個收件名係咪全名?? 佢話唔係,但都會照派,正常唔會退件,我話有好多人有呢個情怳,佢就好似無聽過咁,最後,我照留左我個全名比佢,佢話會通知返派件員留意。希望聽日會無事
我諗真係睇彩數
我上dhl個網 收件人都無寫我全名 但我已經揀左locker拎 會唔會彈?
禮物已收
今晚拆
但七點幾係中轉話已經根據我指示送出去智能櫃
唔知趕唔趕到今日
我都覺得冇
我都係揀咗locker,今朝未瞓醒就打嚟彈返轉頭,祝你好運
你issue authority 係咪唔係簡Others
睇黎我都會彈
你放心唔會亂,份件去過邊,邊個掂過手,全部有得check,個郵費你俾咗錢,就係信得過先咁貴,所以唔使怕改,改到你理想地點,最適合自己嘅時間,佢哋會安排好,你可以輕鬆收件,反正都唔爭在一兩日啦,聽日飛就驚啫。
我都覺唔揀other,唔使查三代,亦交少啲嘢,但副署都仲要有。
你本bno到左香港先打比你話彈? 我見我果本仲係運送中
使唔使再打去DHL客服問問?派都未派又無對名,佢又知個名係簡寫?
countersign係睇你過期日子先叫你寫
我唔小心打錯HMPO做issue authority佢都要我countersign
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞