『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
幾好呀
好過個個係到等HMPO批
無知一問 HKSAR同HKPIC係咩?
Hksar = 特衰護照
Hkpic = 身分證
無leave to enter for six months 果句野嘅
我情況同你一樣 有寄返返去 但完全無回音咩都check唔到 webchat班人直頭當你係狗 我問幾時有得拎返本passport 佢地話要預返當申請新passport咁上下時間屌 我真係好撚嬲 明明係佢地那西做錯野
我想問住址證明 洗唔洗正本?
其實最好全部都係正本
因為手頭上無正本
各位巴打我都終於Approved
不過前前後後都等左成三個星期, 比其他巴打一日內Approved 個D 仍然差好遠
個印好靚
Heathrow 果D 變撚曬形都照用
Munich 果個又係朦到呢,得日子清
好似改咗?
我未見過你個款印
DUBLIN個綠印反而有寫明restrictions
岩岩申請 本舊BNO 2006年到期 唔洗副簽
係咪正常? 我覺得我個樣同細個都有啲出入下
陸路少啲人入 個印用得少所以保養得好?

咁都認到Munich 都幾犀利
似係印漏咗six months嗰印
Thanks,如果冇()都正常用到嘅,我就唔換啦
印漏咗都唔出奇
唔係我提佢嘅話 連入境印都冇
咁要講身份證核對碼的計法

身份證 A A 1 2 3 4 5 6
位值  9 8 7 6 5 4 3 2

A-Z map 去 1-26
跟住每個號碼乘位值
1*9 + 1*8 + 1*7 + 2*6 + 3*5 + 4*4 + 5*3 + 6*2 = 94
跟住 94除11攞餘數 = 6
個餘數再用11去減 = 5 <--- 括號數字,核對碼
如果核對碼計到係 10 就用A代表
成件事真係好on9,見到封email真係唔知點覆。溝通唔到
Six months果個係連住下面個日期印架
佢連印都吸錯
26號速遞去 今日己經收到approved
做咩而家咁快手既
同機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞