『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
豆腐潤公司?
係咪又嚴格左
我得唯一一個做酒店嘅朋友
仲未申請的我
有得退郵費架,有無問佢退返
大大力撕走去得㗎喇
半個月到搞掂,好開心
好多謝各位嘅幫忙
用咗一個月時間終於收到新BNO
寄EMS兩日就到左,過多一日joinQ。我BNO係BB樣,用First adult申請,要副簽,揾左有BNO嘅老師簽。
我交左:
特衰正本
老母同自己出世紙正本
一封解釋老豆係支那人冇出世紙嘅信
老豆老母結婚證書正本
身份證前後彩色副本

另外幫左老母續埋,佢過期太耐都要用First adult申請,都要副簽,揾左同一個有BNO嘅老師簽。
佢交左:
特衰正本
佢自己出世紙正本
一封解釋佢老豆老母同佢老母嘅老豆老母係支那人,所以冇出世紙同結婚證書嘅信嘅信
身份證前後彩色副本
11/7 join Q
要繼續等下
咁佢叫交正本就唔搏喇
可能咁啱就係自己嗰份唔批仲麻煩
我都想知 今日岩岩print and send

大約幾耐有track no
半個月到搞掂,好開心
寄EMS兩日就到左,過多一日joinQ。我BNO係BB樣,用First adult申請,要副簽,揾左有BNO嘅老師簽。
我交左:
特衰正本
老母同自己出世紙正本
一封解釋老豆係支那人冇出世紙嘅信
老豆老母結婚證書正本
身份證前後彩色副本

另外幫左老母續埋,佢過期太耐都要用First adult申請,都要副簽,揾左同一個有BNO嘅老師簽。
佢交左:
特衰正本
佢自己出世紙正本
一封解釋佢老豆老母同佢老母嘅老豆老母係支那人,所以冇出世紙同結婚證書嘅信嘅信
身份證前後彩色副本

巴打 想請問你個封信係自己寫? 有冇話咩格式之類 因為我雙親都唔係香港出世交唔到出世紙
5/8 九巴不合作運動 正式啟動!!!
https://lih.kg/1390913

有興趣可以入group:
https://t.me/joinchat/OmURXQ09pQAlcm8-nJTDLA
退晒245 , 但煩左一星期諗點補領返d正本、同hmpo又盛
去到 離港/前往目的地
好似普通公函就得
我見其他巴絲用ems幾順 可能我咁岩唔好彩,
我間唔時自責下點解唔揀dhl, 貴d有信譽d
應該唔關郵局事,郵局都只係成袋野交畀航空公司空運,唔同DHL個D有自己機隊,航空公司做野拿唔拿西郵局控制唔到
慶幸塊垃圾廁板過期冇再續,望到支共五星血旗已經唔撚開胃!
同hmpo解釋又盛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞