『薪火Post』BNO續期資訊(48) 五大訴求,三罷救香港

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
唔建議搏,HMPO寄新Passport俾你都會附上使用者指引,有叫你收到後對清楚資料有冇錯漏,所以你係有責任核對資料,懷疑有錯就要主動聯絡HMPO,唔知道本野印錯並非理由..
終於收到DHL SMS
可唔可以去領事館問...
點解唔直接Webchat問?
話說我上星期收到bno 但身分證冇()入面個字,我係(3)。
早幾日問,啱啱收到email...

救命呀 依家點好?有冇人都係咁?
係咪暑假HMPO請咗好多暑期工
啲案件愈來愈新鮮
括號內係驗證碼,唔係代表你有過三張身份證喎!個職員有誤會?
問返HMPO啦!前人有啲會回覆無錯,亦有等覆等極唔覆,至於入英國風險,自己衡量啦,實際你揸bno都可以入境嘅,當然個入境限期有別啦。或者問到你,你同佢講返嚟諗住直接去HMPO換證,唔知俾唔俾你過呢。

獅子銀行張cashcard咁印住嗰張卡係第幾張issue咩?

話返畀佢知括弧入面no係check digit

唔洗阿,琴晚up完新相 今日就批左啦

佢寫可以live and work
多謝資料
係後面notes寫
你唔係第一個,實際括號內check digit唔算入身分證號碼,wiki都有寫,個解釋入境處有講過,當然驚嘅,而佢哋亦有方案俾你換過,你自己去考慮點做了。
https://www.immd.gov.hk/hkt/services/hkid/smartid.html
睇返官方解釋,留意外形特點及設計一項
我都收到msg去locker收野
但我有個問題
係我樓下商場
我從來都未見過DHL個櫃
所以有排搵
合成獸嚟,你問返佢,印bc但又印唔可以有歐盟工作權利,係咪印錯咗俾你。
me too
我嗰本中間都有嗰段嘢 正唔正常?
有無人試過名唔同?係咪加埋個英文名落bno就ok?

現在BNO係有中間果段
Thanks 差啲嚇死咗
BNO要同HKSAR同HKPIC同名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞