元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
死八婆
你係西鐵車長嘛,拎份 menu 出嚟睇過話畀大家聽點解閂唔到門
我反覺得係輕左機多d, 因為沒sop跟
推呀 一定要追究呀
有冇人知係咪架車未到時元朗站職員已經報警?如果係即係話一早覺得唔妥,點解起個架車到站前唔通知車長唔好開門住?

如果係等到黑社會打人先報警,assume警察正常效率做野,咁該站職員起等待警察到場期間係唔會做任何野盡量控制埸面?等d乘客自生自滅??
[唔識所以問]車門有無得強制關上? 有無我override個安全制?
車長控制架車唔係佢話晒事,由其係行訊號,會有好多限制去限制個車長會唔會發癲亂咁黎
元朗站有幾個出口 你同我講等死
都係會比人打 但起碼你可以跑走 分散目標 同依家入曬車廂 一獲熟 邊樣傷d?
你傻撚左?
警察唔做野就緊既
狗鐵都有責任要確保乘客安全

兩邊都有責任
唔洗轉移視線
大家睇返沙田果日live係可以續隻門關架!!!
為咗保住份萬幾蚊人工嘅工
出賣自己人格 良心

嗯 香港人
其實關門會唔會仲運亂仲危險
班白衫上埋車打人
關埋門真係困獸鬥咁

其實白衣人入車內真係仲危險,變困獸鬥。
車內那兩分鐘可以死得好勁
公平啲,港鐵職員唔係鋼鐵俠,冇受呢啲瞓練架,唔通見到有義士衝上嚟就閂門咩,到時又話見死不救唔開門,車長柒佑咁到咩到站開門,跟住一堆上衝甘車,門都未閂到白衣人又到,車門又閂唔到,大家都話佢地柒架啦,佢地可以做啲乜,都係果句啦,太輕敵啦。
727 和理優 不入村 不開波 會還拖

帶齊裝備 齊上齊落!

請大家宣傳 !

行動必須謹慎
請以大局為重
用破壞去宣洩憤怒 係呢一刻絕不理智
打去問THALTS 會更容易知
東西鐵個訊號都唔同玩法,就算訊號同都已經一個有幕門一個無啦
push
搵馬時亨就當然最好啦,食到肥閪咁
想講,狗鐵職員好多藍底,同狗結婚又有
搵人落車去個車門用人手關咪得
行訊號一定會有限制唔比你咁關法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞