元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
屌你老味,你可以關門唔開車!!
成個私煙咁撚樣
有不停閂呀屌 想搵車站職員幫手閂 但已經月台無職員喇
用call咪咋喎
講得出落車都冇人性啦
追究到底
嘩屌!係五大訴求呀!
https://lih.kg/aazesgU

#撤回逃犯條例
#撤回暴動定性
#撤銷所有抗爭者控罪
#追究警隊濫暴
#立即實行雙普選

光復香港 時代革命
你唔驚一陣全部人爆開駕駛室入去打返司機轉頭?
清客一定係occ落order
車長自己無權清客
你想一個女人可以做到咩?
正常情況 根本唔會有暴徒打到落月台 因為佢地打到月台之前會報警 比警察擋住
但而家問題係 無警察
我reply緊"果日唔停, 今日你又話佢由班中係元朗等死囉"
你又無啦啦走埋黎搭嘴話 關唔到門
點同你溝通呀 救命
Push
一定要廣傳
兼且極懷疑港鐵員工訓練不足
有事起上嚟走晒都有
火燭會唔會自己走咗去掉低成車人困獸鬥架
痴撚線仲話乜乜按程序做
等approval喎, 而家講緊恐襲呀
袖手旁觀, 我唔相信原全冇辦法將車駛離越台
手動操作都有掛, 亦都係咪係咁危急嘅情況之下
可以去逼乘客落車送死呀
港鐵公司居然一啲支援傷者嘅意欲都冇
我有理由懷疑件事係政府管治下嘅港鐵公司
有配合這場大龍鳳
痴線到時全港有腦既市民識做決定架啦
佢射晒落高層度我地咪識做下一步囉

依家佢要攬上身我地咪做佢囉
依家係高層同黑社會加黑警勾結鬼唔撚知咩

琴日蘆葦蔥咪又係話佢地係同黑社會對立

依家車長係當事人佢講出黎最有說服力呀戇鳩
我邊句有唔關大家事? 立場直播我由頭睇到尾睇住佢比人打低呀屌你老母你估我唔嬲

但係關個車長咩事呀,佢話晒事? 佢乜都知? 佢埋站果下元朗開緊片佢知唔知都成問題啦,乜都淨係諗自己,我女朋友都住元朗呀,屌你!
落車清客係控制中心order
最中意睇專業人士KO啲乜柒都唔識但係又中意大聲鳩噏嘅傻西。
pish
唔會有下文架啦,到咗呢一刻仲同佢玩文明?

不合作運動包括埋地鐵啦,最好係東鐵線啦,其他線影響唔到夠多支那人呀
我個時係屍殺列車上面 我可以答你
白衣人未上月台個時,甚至係未跳入閘個時,架車已經停左係月台上面開住門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞