元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
做車長做得你咁撚冇良心 明明有車長會同我哋講「香港人加油」
八婆,食屎狗
你就真係痴撚線喇
開左門,你又知嗰個係唔係白衫
如果嗰個係白衫,入左去 後果一定更嚴重
青衣果邊都要屌 好唔停遲唔停 等人上曬車先話唔停元朗站 叫人走
呢種如果論既野 根本就你估
我夠可以話到時白衫狗急跳牆 最後用支鐵通亂舞 唔小心打死人都得
無錯

但大家都仲停留左係點解唔關門乜乜乜...唉 講到好攰,我都係閃先
你圍佢咁同白衫班人有咩分別
所以就算交車長出黎都搵唔返當日真相。仲俾港鐵過到骨。值得咩?
控制中心要佢清車佢就出清車廣播
有人拍晒門叫佢開門叫救命佢扮聽唔到?
如果佢真係唔知咩事唔知打鬥佢一定會出黎望囉
依家唁出黎即係知有事唔幫啦
依家港鐵以為自己贏曬成個香港交通工具
威啦
威啦
3個應該
講得岩
樓上有網友講左。佢只係開關門,聽指示開車,同緊急時指揮疏散。如果拉哂掣要reset,佢係真心乜都做唔到。
投訴條仆街
所以你地屌既好多都係青衣果邊既問題,關唔到門其實真係唔一定關車長事,因為錄音有講過比人擋左幾次,有人打左制call車長,有人打左停車制,真係未必關到門架!唔好當左車長萬能先得架

出左事就怪人唔救你,但係人地都要有能力救你先得
前面d巴打話佢唔知發生咩事架wor?
突然又變左知道有白衫打人啦?
3毛 收皮啦,使唔使跪係度求佢比個交代呀?
好心咪搞佢,佢的職位真係只照指引做野
都係
咁唔好屌黑警
大家都係跟指引做
屌爆港鐵
有人擋門佢會唔知
佢可以話唔知
但佢講左唔可以講
閂唔到,要重置個安全掣,唔係佢有能力做到。當時清車亦係控制室指示。

佢話唔講得係為列車安全。如果行外人知太清楚個程序同對答可能會干擾行車安全。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞