元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
一開始全部白衫都喺車出面
唔閂
喺門口對峙又唔閂
幾個入左黎都唔閂
你閂唔到都凶下班白衫吖
打開哂門
仲要叫人出去?
佢唔係藍絲肥閪我切
首先你要清楚一樣野 白衫係元朗站下層打人係持續咗一段時間 而呢段時間係足夠港鐵職員去決定唔停元朗站 如果大堂廣播咗唔停元朗站 班人仲會唔會咁死蠢上去月台先?
咁又點?人禽之別?
打工仔唔係機械人,自己份工同成車人命都可以揀前者,證明呢條仆街冇道德可言
講左架車緊信號行 到左站就自動停
車長可以做咩
點解呢個po d人一話個女車長就發晒矛咁得意嘅
停唔停元朗根本唔洗人叫囉好無
本來架車就一定站站停
只會有突發事先至同你講「唔停邊度」
但講完都係照停站都得,因為成個控制係青衣OCC而唔係佢呀!明唔明呀
如果d白衣人死頂住對門架車都係開唔到
不過個車長都無嘗試過關門走
https://lihkg.com/thread/1358526/page/1

致連登admin及各用戶:

大量網軍入晒黎想轉風向, 轉移視線
甚至煽動大家燒村覆桌, 製造犯罪證據畀港共
而家要全連登公投!!!!
上面無特別指示話唔停,咁梗係要停元朗站啦大哥
同埋睇返林議員條直播片,林議員嘅前面一直有示威者奔跑緊去架車度,咁司機見到有客上車咁當然係開住門
其實只係食物鏈
公司要減少延誤 做條99.99%乘客準時率 以免成日被公眾/立法會屌
導致前線所有決定都Base on「唔好影響鐵路運作」
Training果陣成日話最緊要安全 諗起都覺得諷刺
係。個陣啲白衫衝緊上黎
有人大嗌快啲入曬架車
所以我同我同其他仲係月台既人就衝曬入車
諗住會開車
點知就有廣播叫我地全部人落車

利申:個陣係現場
車長冇決定權
你要屌就屌控制中心
唔係唔比你地屌,要屌去總部屌啦,蝦個女人仔有撚用咩?

一邊屌鄉黑搞平民同大肚婆,一邊自己又去蝦個女人仔,唔好咁痴線啦。
所以阻撚住佢運作呢個方向係絕對正確
一早宣布唔停元朗呢d咪正正係青衣既決定囉
個女車長係仆街架啦,但係又係咪真係值得針佢?面無表情代表冷血? 你估佢唔驚? 車到屯門既有冇人會打佢? 佢未跑走我都覺得佢叻,btw我認同佢係衰既,但重點放返係狗鐵度我覺得對件事會好d, 針對個人搞佢我係驚其他車長都唔再幫我地
好似得輕鐵先可以分開開門同閂門
香港人為左每月幾萬蚊連個良心都賣埋
好嬲 !!!!!
大家諗下,如果俾港鐵卸到落前線,最多交人,日後壞車炒車恐襲自焚豆腐渣只會陸續有黎,仲可以加價。

一個車長係控制唔到成個鐵路網。佢要停幾耐開住門都唔係佢本人決定。
所以真係屌地上面班洗白撚
乜關門入面秘室打鬥 屌哂佢地老母
push
做人有啲良知良心都唔會見到香港人比人打唔理,直接開返門比人入黎繼續打
上面講嘅就一定做? 有無做下個閪腦諗野啊
未上去都已經唔開車,架車停左好耐。
C Train都得
但有次數限制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞