元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
岩啦你去返工啦
咁中意返工

炒咪搵過份工囉
狗鐵依家比10萬8萬佢呀
果陣吉野家小編係大把人爭住幫

依家恐襲仲講程序
你入code去做黑警啦
岩晒你
屌佢老母
唔講得即係擺明接哂order做野
特登開住度門俾黑社會扑市民
都無乜可以講 揸車就話即開即走到姐 架車一係關唔到門一係control唔比走
你唔好撚玩啦爆高層大鑊
渣車果班差唔多係全公司最基基基果層,佢知d乜?你又想佢爆d乜? 你地針完佢佢根本無野好爆啦,你要人爆都搵係青衣果班啦,搵個最低層黎開刀你係咪on9
車門夾人唔一定全車開哂門喎
車長朋友自稱喺operation入面只係低等生物,人工唔高之餘,唔跟指示唔只appraisal低分年尾扣bonus,嚴重嘅工都冇得你做
Push
唔講得?
即係收埋咩秘密
有藍絲高層背後指示由得黑衫俾人打?
咁係咪有人叫佢停元朗站
佢講出黎就到上面個人再射上去啦
之前有流出錄音,個女車長同control center明顯係有失職嘅情況,對話裡面女車長好似入咗結界咁,完全唔知架車出咗咩事,佢一路話唔知點解有人拍佢門,唔知點解閂唔到門,唔知點解有人㩒咗緊急制但冇人出聲。

我覺得個女車長應該係太驚,自保咗先。最基本落車望過一眼都知咩事,我懷疑佢連車都冇落過一步。

https://www.facebook.com/mtrupdate/videos/475998806524646/?v=475998806524646
人地嗰句野意思係 公司封口唔準討論
變相被屈 話公司有內幕唔比爆
咁有人無叫人停元朗站
點解斬人前佢開果架車會停係元朗開住門
行出去手動isolate對門?
政警鄉鐵黑
留名跟進
有無人*
咪就係唔好停架車係元朗囉
唔好咁激動住先 我岩岩同佢果句都係講緊個假設情況啫
成班人上月台入車廂個原因係以為架車會開走呀嘛 如果佢一早宣佈唔停元朗站 咁一定唔會有人上月台啦係咪先?
至於屌唔屌鳩個女車長 就算你關唔到車門 至少你都唔應該開mic 講話係終點站叫人落車 呢啲罐頭答案 再睇番上面條片 個女車長落車後臉無表情 咁撚冷血 你話應唔應該屌鳩佢
都話左呢段錄音比人剪過

同埋諗下點解錄音流出
呢d係最高機密
M grade以上都要申請拎
而家無啦啦流出係一個自稱非官方Facebook group
擺明MTR想將所有責任推比車長
當我錯 就當全車要一齊開關
元朗嗰晚有嘗試柵門? 夾都冇夾吓d白衫 全門長開 任白衫入嚟屌喎
仆街死肥閪 仆街冷血殺手
除左亂尻發皮氣你仲識點?
叫你地針返港鐵整體唔好單打人又唔得
咁你地單打佢囉,我又阻止唔到你地
但咁做係真係會令人討厭,因為佢一定唔會最錯果個
但因為佢好恰你地就針尻佢
段錄音咪個女車長咪話左試過閂門唔成功
東鐵先唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞