元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
用isafeplay dl
佢可以向傳媒講係控制中心唔放車行
佢肯講就ok
我地就會繼續向上隊
狗鐵固然要問, 車長都一定關事, 電車/巴士都有cam睇到車門嘅嘢喇, 你唔係同我話地鐵車長睇唔到月台發生咩事? 仲有其他站內職員唔會通知佢? 如果白衫想行去打車長你估佢反唔反應到要閂車門? 地鐵車長一定有受過應急訓練, 一定有case係一定要閂晒d車門, 至於係咪有人頂住當然我就咁睇唔到, 但個廣播明顯佢反應唔係想閂車門, 而且如果佢有試過想閂門, 我諗應該起碼有啲嘟嘟聲? 我都冇聽過有, 証明佢完全冇諗過要閂門。
上環元朗兩邊都重要,但希望上環情況多啲啲文宣

重申兩邊都要文宣,仲要喺連登以外更加要,無連登嘅朋友多數淨係知元朗啲嘢,感覺上偏咗啲去元朗,可能比較切身大眾市民,上環清場方法嚴重性都好大,仲未講喺中聯辦嗰到讀嘅宣言同五大訴求
Mtr職員有責任保護乘客,唔係乜都唔做,袖手旁觀

我一直有幫手推po
當出面發生咁大件事
車長仲可以話我唔知發生緊咩事
我就真係唔知佢係咪弱智啦
依家馬後炮緊中啦,同佢地解釋又唔撚信,成班人走去蝦個女人仔,咁同班藍絲有乜分別。

要屌就去總部屌,個車長同可以做既野上面都講過曬,系統上佢的確乜都做唔到,唔係佢自己個人決定就可以跳過曬所以安全保証系統,因為呢類系統設計原意就係要盡量減少人為錯誤
叫佢答問題就話蝦女人仔?
出面比人打果d女人唔係女人呀?
追下po睇下我地要佢做d咩先啦
你開呢個post嘅目的係咩
想要個車長開口出聲?
有咩唔可以講....收錢?
話你聽 火燭反而係有procedure 講點做
至於恐襲呢係無
屌佢老母

呢個車長都有責任
要佢講任何佢知既野
有 只係比人打緊姐
推呢個
真係離撚哂大譜
即係而家香港同大陸冇分別啦,迫人上電視講你想聽嘅野
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞