元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
以你講既時間線好大機會根本架車一早就lock晒門等緊人reset(對照返條cut過既錄音)
Btw 真心想聽晒全段黎對照返到底係發生咩事
當你唔停站
月台比人打緊果班到時一樣係屌個車長見死不救
見到有人比人都唔開門比佢地上車
港鐵控制中心會不會一早有狗進駐,mon 實成個行動,白衣恐怖份子一到,命令車長如何做,如果係咁,一定唔會成立獨立調查,因為實在太大鑊。一日唔解放香港獨立成國一日唔會水落石出。
即使做撚完,洗唔洗人地問佢講唔講得啊,直接講上面叫嘅咪得囉,依家擺明身有屎啦
女車長做得仆街野就預咗比人報復架啦...如果係因為小薯就問係咪值得針佢 咁果班前線popo一樣係小薯喎 你係咪要去問下老豆搵仔admin 係咪值得起底?
push
c train即係咩?
觀塘綫支那車
當你(一早宣佈)唔停站 仲會唔會有人上月台?
要求港鐵作出交代
唔出奇,大家唔搞狗鐵要佢交待反而針住一個車長呢個現像我先奇,明明狗鐵係應該要交待清楚到底點解會決定咁做,成個流程係點
上面有巴絲講啲門係要全部一齊關,關三次都關唔到嘅話,架車就會開唔到癱瘓喺度,只可以用人手關門,如果期間有咩事俾人擋一擋啲門三次(係咁多卡車加埋咁多隻門),不論有白衫一聽到嘟嘟聲就擋門又好、有市民走唔切有人擋一擋門俾佢有退路又好、又或者真係有部份白衫衝埋上車都好,個結果係預計唔到。
不過最令人費解係呢個情況下都開咪叫人落車,就算我係車長知道而家關唔到門又開唔到車,都真係講唔出口,同叫人落車送死無咩分別。

搭港鐵戴頭盔自保

全民頭盔月
https://lih.kg/dnomPS
有人跟進條仆街嗎
睇 live 關到,但之後開返門趕人落車
問題係佢當下又真係未必有野可以做到,如果單單因為佢無表情好冷血就搞尻佢又講唔講得過?
乜野有人擋門所以閂唔到吖!我全晚無見過佢閂門
後尾睇返live先見到係我地逃走曬之後先有閂門
嗱 車長有幾大責任就仲值得討論啦
但我睇片就完全feel到佢嗰種「我理撚得你」嘅心情囉
港鐵宣布係時序係

2247大堂有人開片報警。但係照常營業。

網友提供2254錄音內008列車埋站。港鐵就話2255。

2256港鐵宣布元朗飛站並派出空車接載乘客。

而港鐵官方話2247無飛站因爲已經報左警,而打鬥只係係大堂既一角。即使在場救護員都受左傷,警察又遲到,都仲覺得安全唔需要飛站。

係直到008拉哂掣先覺得危險要飛站。

所以008既列車係正常班次,正常埋站。係港鐵既決定,同前線無關。
狗鐵最鐘意放狗入屋 對狗0反抗力 建議投資者唔好買MTR Property 同租 MTR Mall
其實點解要針對個車長 明知個車長無話事權
車長為萬幾蚊,做埋啲出賣港人既野

人渣

上司叫你去死,你唔去死埋佢
咁係控制中心嘅層面
車長做唔到咁多野
睇下佢畀人打有咩感受?
完全推乘客受死
謀殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞