元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
至少可以開mic 講野例如話 朗屏站已經報左警有警察係度 依家列車即將開出 而唔係咁冷血叫人落返車 我就係覺得呢樣野好仆街
你自己睇返#247
如果你係睇立場姐姐直播,佢最初係係大堂,而白衫人未沖入收費區果陣架車其實已經停左係月台
根本無片係易住白衫沖入大堂果一刻架車有冇比人擋門擋到要等人reset, 睇到既只有成班人沖左上去入晒車,但架車車門係無關過
如果你地沖上月台前其實架車已經等緊站員去reset(但比人打,無人去到)既話,咁你睇到既咪係成班人沖左上車但無關過門囉
我講撚左成朝要狗鐵比晒全段出黎對照就係要睇下到底係一早有人擋完門唔比架車走搞到要reset車門定係特登唔關門呀,講到口都乾
講得岩
班白衫一早知警察唔會黎 你播mic話報左警都無用啦
車長無責任?
現場得佢控制到部車同埋最清楚咩事
叫人落車咩玩法 佢無道德責任?
祝你老母係架車上比人打
叫人落車既廣播唔一定係佢出,除非直頭係佢開咪叫
張佢個樣貼灑係所有連儂牆 佢嚴重過香蕉糖100倍屌佢老母
港鐵係2247報警,但列車照常服務。

直到錄音入面既008列車埋站。網友提供係2254埋站,港鐵就話2255,拉掣叫飛站係2256。

若然港鐵四捨五入果分鐘講大話,架車係控制室hold 住滯留。

架車可否駛離站係控制室睇住前後列車狀況決定。車長停左車要開住門都係正常程序。
你想佢關門開車
玩困獸鬥?
如果佢根本唔知發生咩事呢?如果控制室無講俾佢知呢?
乘客拉左安全掣要關返個裝置先可以閂門
白衣人沖上月台係幾點左右?
我比較想知錄音call台話關唔到門又幾點,因為狗鐵公布既錄音係無講邊句幾點講
同意 佢都唔知有無報警
同埋 你呢一刻就諗到姐 果下咁亂咁荒你點知
如果傳fake news 嘅作用係0 唔會到呢時呢刻都仲有人傳緊啦係咪?
更何況白衫係黑社會 比你你會唔會信黑警100%唔黎?
開住門開車 有人如果企係車同月台中間有機會比車門同幕門夾死 同埋離開月台出到去 啲人有機會飛落路軌
人命關天啊
你講兩句嚇鬼都得掛?
架車幾時做咩係控制中心做決定。清車亦係控制中心要求。
咦,睇黎你係未坐過狗鐵喎
依家大家就係想搞清件事
咪撚乜都話貼上連儂牆先好無
唔洗再講呢d, 講關住門開車既根本就白撚痴,解釋左咁多次都係仲要講
我只係想知 當有緊急情況發生嘅時候 車長可以做到咩野? 我就唔信車長咩野都做唔到.. 全部control room話事 咁請個保安黎企車頭都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞