元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
係咪有人一路叫一齊走,一路阻住度門呀
Youtube有當時女車長同centre及月台職員録音

車站真係有職員比人打
但車長好冷酷冇情
肯定會發狂 但其實本身已經係困獸鬥 只係空間大少之異
我同你講
開車係行車控制主任決定
閂門車長決定
利伸 前狗鐵外判商
有埋record
倒返轉頭黎講 呢班車飛左站/關到門開埋車走,
上唔切車嘅人咪更加連最少嘅防衛/最後嘅同伴都無埋
去硬食哂白衣人渣嘅攻擊

含撚啦八婆
如果佢依家過意得去既
我會相信"相由心生"依句
位八婆收左幾錢先唔閂?
佢係唔係元朗人
有關人身安全都唔講得? 咩理由
唔可以放過狗鐵
搵仔肥西出黎啦
同埋個車長如果無人通知佢,佢又點會知元朗發生咩事,唔明點解個個都要推個最低下階層既人出黎死,如果狗鐵掉返成個流程出黎聽晒錄音係真係個車長痴線都話,但好明顯係上面有問題但要個車長受,大家記唔記得612有幾多車長叫大家代佢去?
大家幫幫手推上熱門!!
西上環巴打需要你
[毋忘西上環] 721西上環文宣集合
https://lih.kg/dpoqOT
恕我直言 打破你個9up
1900關門係全開全閂
車頭個Train Management System無得部分選擇
而且 只要任何一度車門卡住8mm異物
個Relay收唔到訊號都係會單邊全部門開晒

利申:做緊狗鐵
姓氏:SU
一定要起佢底

如果佢係藍絲都唔出奇
其實我覺得車長都係其次.....元朗站站長呢 ? 佢有哂時間 有哂CCTV MON住成個過程發生 由白衫入站開始 到上到月台打人 ...呢到都一段時間 佢無可能唔知 亦無可能無辦法去通知黎緊既列車 .....港鐵係最大責任就一定走唔到 但我好想知道當時元朗站站長死左去邊 !
狗鐡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞