元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
元朗站有幾個出口 你同我講等死
都係會比人打 但起碼你可以跑走 分散目標 同依家入曬車廂 一獲熟 邊樣傷d?

你自己講跑走先,走到仲會唔會成班係收費區等比人打呀,唔停元朗站係收費區班人點走呀?

好啦月台有車比你上你以為走到,但果一下架車到底係已經lock左幕門走唔到定特登唔走你好清楚?

所以點解要晒全段錄音係要睇返到底發生咩事
唔係盲目屌尻知女車長呀

Btw 真心難溝通
推到車長交代呀!
班友為屌而屌
完全都唔思考
依家係斬人事件開始前架車開住門停係元朗站
明未
係物理上唔可以定程序上唔可以?飛機夠唔可以亂咁降落啦,宜家個引擎著咗火燒緊又點計

非常時期就要break晒所有protocol
根本港鐵一早應該飛站啦
控制室見到月台成百人打架
都仲比車入去on99
要搞就去總部搞啦,成班人蝦個女仔,痴鳩線
答到好無奈
我見好多人唔知點解要攪港鐵 不如好似新城市咁 高調圍港鐵啦
https://lih.kg/1358369
車長我屌你老母!
點解車門長開 放白衫入嚟打人
你柵唔埋門都嘗試吓丫 夾鳩吓D白衫都冇咁容易入去任抽丫 平時d廢人衝閘都識夾鳩住佢 等佢柒撚懵懵俾人啤啦
而且係人都知車門可以逐一開關 柵唔哂都柵部份丫 點都唔係中門大開 俾白衫任屌啦
東西鐵緊急出口唔係駕駛室到
西鐵車喎同埋要攞路 但個傻鳩TC掛撚住清客
所以咪話你淨係諗自己囉

人地返工正正常常做隻港豬又唔得

一定要企出黎幫你乜都講(一定炒)跟住你就話會有人幫佢,你幫?佢知會有人幫? 我淨係知佢一定知公司野唔可以經佢口出,佢要說服邊個? 佢無野講就係攬上身? 咩都唔係就係唔想拿屎上身呀,幫完你都未必收貨啦,跟程序做比公司推出去死你又中晒計針佢一個,玩紅衛兵只會令人討厭,明未?
時間流程而家無一個好正式既講法
但如果真係你咁講
第一 架車係走唔到 要TC set路 Tc會hold車
第二 女車長唔會知你大堂有咩事 佢架車係月台 唔知你上面有恐怖襲擊
我唔係為左想做鳩佢先po佢出黎
佢唔可以講代表佢有野係知情!
我地要車長呢種知道背後決定既人去講事實真相
唔要mtr既飛機文!
三次後會停 要人手去個隻門到整 月台個個都比人打緊 點去關 係柒在無理到當時情況叫人清客落車
飛站上唔到車個班咪又係死
佢當下點做都係死
推到有人起底
之前有人起過條女疑似係白衫人老婆
1.加上出到嚟竟然係走咗去唔敢望鏡頭
2.佢話自己受傷比人要脅,但完全唔覺
3.喺其他fb page一po佢就有幾個藍絲幫佢護航
好可疑
咁你不如講下個車長應該點做先唔會比你屌
去到呢個階段 全個OCC都關注緊 TC都係OCC最低層
再上層係咪叫CIC ? 甚至應該到埋OCC最頂層
我唔信去到呢個層次 當值經理無出聲落指示要點做
你幾時見過有車閂d唔閂d 你真係人如其名 每面都是膠
落路走仲危險,要用腳行去下一站或者EAP其實好遠....中間有乜事咪又屌

事後睇就無敵,當時跟本無人可以肯定點做先最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞