元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
想問下個時序

大量市民不斷拍車長門,要求開車並回應乘客,但車長只是不斷播放錄音:本班車暫停服務。直到有白衫人開始上月台打人,大量無辜市民紛紛逃亡般擠上車和不斷往車頭方向迫去。擾攘了很久才突然關上車門。

係白衣人上左去打人,先至唔開車
定係
白衣人未上去,已經唔開車?

一路都諗係咪驚有人漏低先唔開車?
係走到就唔會白衫沖入去就成班沖上月台啦救命
有預謀
咁有冇諗過關左門有白衫上車
困獸鬥會點
希望大家理性討論
如果有人死左,佢下場都幾慘
所以要狗鐵比晒全段錄音出黎 講埋由幾點開始既,咁先可以對照返發生緊咩事

唔係乜都屌屌屌
push!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
呢個人相當有嫌疑
發生甘既事佢情緒好鎮定
若無其事輕輕鬆鬆咁樣走
我想知當時有冇人㩒咗月台個緊急掣
MTR可以交代吓
當時啲人收到機械回覆到底有幾絕望
你車長點會見唔到月台有事丫
車長站長都會講低發生緊咩事啦
響閘機時站長實知發生緊咩事㗎
但有冇提個司機唔好停站或者唔好開門
個司機見到咁嘅情況
佢竟然一啲情緒反應都冇
又有閑閑慢慢咁走
呢啲似係正常嘅反應咩
咁車長唔開埋自己隻門去分傷?
佢落車比人打撚死埋
到時部車點開走
睇完條片之後我覺得d義士日日搞不合作運動都唔過份
正常計佢係咪應該叫人哋
向車頭尾方向走落月台逃跑啊
臭閪有樣睇
其實清客呢個決定先係最戅鳩,但大家請留意,清唔清客並唔係車長決定,係由青衣控制中心既traffic controller決定,再加上控制中心其實一早已經知有事發生,唔係佢地點會報警,所以最大既原凶係控制中心做決定個traffic controller,並唔係個車長
痴撚線,佢老母個臭系最好係黎班列車到
屍殺列車咁撚樣冷血到仆街
成架車唔撚止黑衫咩顏色衫都有,都俾人打
人地行完街濕平係南昌上車都要斬要殺???
而家首先要搞清楚狗鐵放出黎果段錄音

到底幾點開始,有冇通知車長元朗站發生咩事

車長call台話有人擋門關唔到又係幾點既事,一埋站無關門走又係咩原因,擋門?等人?定特登?

車門後來關唔到就已經好明顯,有人擋門關左幾次關唔到要搵人去搞,有人call左車長但無人reset lock死左架車係度,同埋打左緊急停車制各樣

清客既廣播多數係由控制室屌落黎,車長我唔識有冇得播,車站既就車站同控制室都可以播

而家要狗鐵交待返成個流程!點解架車埋站 唔埋站,關門 唔關門 定關唔到門,點解仲要清客各樣,到底係咩原因咁決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞