元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
我無標準答案比佢答架wor
唔知咪話唔知
話係入面完全唔知出面打鬥
人地拍門叫救命都可以話唔知架
Bitch
都到咗差d死人嘅時間,班垃圾仲拎住d咩工作準則黎講,難怪香港搞到咁嘅田地
你地同果d喺醫院門口叫人自己報警call白車果d仆街醫院職員一鳩樣
就算今日佢本人出黎講都會屈佢照劇本讀架啦。

其實真正要屌既係警察同知元朗會有事發生都唔做好準備既人,如果港鐵某管理層(如警方已通知他們)在預早知有可能出問題,仲用平時一樣既站員安排同行車安排,推前線去死。問題係邊好清楚啦。

你地唔屌後面控制大局既,反而走去屌比人推去死既女人仔?

理性d啦,唔係唔比你地屌,但唔該對撚準問題主因去屌啦
政府拒絕回應五大訴求 加上元朗恐襲 足證港共已經無法保護市民
恐襲陰霾令好多人開始連和平遊行都唔敢出
香港人連遊行自由、免於恐懼既自由都無埋
現在自發不合作運動 希望透過和平手法逼政府回應
避免每星期遊行流血衝突收場

不合作運動係透過合法增加政府管治成本、商界營運成本
從而令佢地對政府施壓

每一次不合作其實都只係阻左大家一陣
相比港鐵一次延誤實在係小巫見大巫
雖然有好多人會受牽連
但市民都會明白 如果黑社會問題不被正視,遺禍更大

我地和理非無辦法同黑社會正面衝突,只有透過非常手段去逼政府 逼警察正常執法
只要政治問題解決 不合作運動自然無以為繼
黑社會威脅大定失業威脅大 我諗大眾市民會識得判斷

最後想講 7/25 7:30 九龍塘
http://t.me/mtr723

http://t.me/mtr723
係白衫唔俾門閂上bo。
咁大件事,架車埋元朗站開門送頭? 唔好同我講車長唔知啦,Control rm啲人食屎架?

屌你老母。唔好同我講唔關門開車乜柒,道門可以夾斷手,平時斷左幾多隻阿?你依加連門都冇試過關阿
咩呀?佢開咪叫人落車呀撚樣
又唔見佢開咪叫人唔好係車厢打鬥?
個樣串撚到
屌你老母
7個字:女人唔應該渣車
好想瘋狂投訴佢
想知點投訴佢

岩呀
唔該叫佢講清楚
當日控制中心下左d咩指令要佢做d咩

佢係比人控制無自由意志?
人地叫佢清車佢真係走去清車?
臭閪
咁都無後果就死得啦
警察直頭係幫兇啦 特別係最早到既個2隻狗
但車長到左屯門話落車後 迴避問題唔解釋
真係幫唔落
又黎程序
依家出面D人爭d死
仲怕寫report?
如果比人打果個係佢唔知佢仲會唔會驚比人炒呢
因為港鐵 你只要跟足程序做野 係唔會有事
只可以講條女為咗保住自己份工 唔理其他市民條命
咁就係重點啦
咁大個人識權衡輕重啦掛?
咁多條人命佢仲顧住份工?
出黎講清楚當日控制中心要佢做d咩呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞