元朗西鐵站列車車長:我真係唔可以講

969 回覆
3287 Like 38 Dislike
其實大家唔好係度討論啦
呢堆問題應該係要狗鐵回答架
直接去圍狗鐵要求交代啦
現實就係狗鐵限制左唔比員工亂講野,要經PR講,到底要我講幾多次
同埋佢到底有咩好講,根本佢除時只係隻港豬乜尻都唔識既C9仔、你想佢講咩呀?
G grade邊會有大獲野爆到
又唔係話圍打佢
迫佢即時答多幾條問題先姐
佢走左就可同mtr慢慢夾口供
中藤條果班咁順灘都有
嘩屌!係五大訴求呀!
https://lih.kg/aazesgU

#撤回逃犯條例
#撤回暴動定性
#撤銷所有抗爭者控罪
#追究警隊濫暴
#立即實行雙普選

光復香港 時代革命
唔知 馬後炮都無用
當時混亂 你又確定到就算比佢關到門 無人會上唔到車?
到時上唔到車嘅人比人打得仲甘
點講我都認為齊上齊落 起碼仲有遮有微不足道嘅防具
比人圍到無得退我寧願撞開另一邊車門落路軌順住跑去下個站 *唔好反向跑真係會有車*
咁佢咪卸去控制中心度囉
我地要知最底果浸既真相
一直都話係狗鐵有問題要搞就搞狗鐵,唔好淨係搞低下階層
你要知道佢操作一件機器,真係唔懂其他方法
呢個就beyond 車長既分析。如果控制中心無講佢知咩事,佢係有可能真係唔知。就算當佢知,佢都唔可以貿貿然開車。若然佢違反控制中心,管道內有其他列車,仲大鑊。

簡單啲講,可能真係車長錯哂,但未有完整事發經過既閉路電視同錄音,太武斷就可能真相永遠不見天日,仲俾港鐵過骨。
其實大家唔好係度討論啦
呢堆問題應該係要狗鐵回答架
直接去圍狗鐵要求交代啦
咁都幾好彩外國人無你咁痴線 同咁無理智
完全錯,但車長可以強制關門,之後開車??

你估係van呀
我明白, 但呢種講法同 "警察都係收order做嘢" 有啲似
佢錯又好岩又好
我只係想知佢知道D咩

唔知咪話唔知

上面封口佢就封口
咁聽話呀?
港鐵話報警後覺得仍然安全決定照常營業。報警係2247,施襲時間係大約2256前。
有d人返工返到無哂人性
追post啦,系統限制黎架
響外國激起公憤係唔會同你講理智,你唔好咁小學雞啦
公司指引係唔可以講
講錯而累到公司有法律責任就炒硬
同埋當下你想佢講咩?
:我有努力閂門但閂唔到
:唔關我事架 係青衣叫我清客架

根本講咩果刻D人都唔會滿意
成間垃圾公司連搵個人護住佢走都無
仲係當緊平時既緊急事故咁處理
而家正合公司意
你地個個都淨係追住個前線黎屌
當解決左架啦
舊果篇新聞稿已經del左
新果份聲明就隻字不提黑警同車長
但車長未能察覺月台情況呢十個字就已經深入民心
地鐵獲撚獲出事壞車都冇撚哂人。屌佢老味
完全兩種模式,黑警收order係去傷害人,而且仲要做over左

車長收order係去控制架車,同埋跟指引疏散,成知程序本身就係以乘客既安全為主導,佢跟程序做係唔會傷害任何人,傷害人既係黑社會同黑警呀!
補多少少
追返轉頭都係因為黑警無出現先有呢個情況 對準返當晚黑警為首要

當然呢間垃圾公司成日都話因應警方要求而XYZXYZXYZ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞