Router路由器 集中討論區(16)發問前請細閱置頂

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
巴打 我都諗緊買唔買呢部好 但又驚得兩條天線接收得唔好
村屋撚岩岩入手左netgear隻m2 想問下係咪所有既台都support到隻m2 一插卡就可以用
求救學邊個位set?

Rgb yes
咪又係ac86u
Netgear AX4已買
接收如何? 諗住換呢款
感覺上接收好過之前用開Asus ac66u 速度大家就差不多
始終而家支援ax制式手機唔多 試唔到真係快幾多

btw 入門版ax 1500蚊係幾抵諗過買r7800
我本身有部s10 想玩下wifi6
邊到可以$1500入手? 我見官網做優惠$1680
MR8300
Gaming版ea8300
仲可以配velop
有個白痴啲既做法 首先將個Dyson 拉遠少少去到啲淨係2.4G既地方連一次就ok
Asus 大法好
R8000P好伏
前一代R8000更係大伏中既大伏
最後買左AC86U
但係主人房收唔到,所以打算買多隻AC68U 做AiMesh
出面話一隻AC68U 一隻AC86U 網速就會跟返AC68U,叫我一係兩隻68U 一係兩隻86U
想問下大家堅唔堅,唔該曬
比多少少買mr8300
2間細屋都係100M,想買2部新routers
1間用100M HKBN,1 LAN線,5 wifi devices
1間100M 網上行,全用wifi(大約4個devices),
做完功課都係十五十六,想問下邊隻好,都係想盡平
ASUS RT-N12HP
ASUS RT-AC58U
定有其它? EG: netgear?
型版86
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞