Router路由器 集中討論區(16)發問前請細閱置頂

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
如果唔lan連有幾多?
試下reset, 攪唔掂拎返去換
我都係衛星lan線連主機, 兩部wifi都full speed
你衛星直連modem咁駁法應該做唔到mesh router效果架喎
同就咁两個一般router 冇分別
Full speed真心正
仲要係mesh識自己跳收邊部既信號
想問下你地R7000用緊咩FIRMWARE?
N年前個原廠Firmware 個wifi有bug 淨係得30mb果陣刷左merlin
見好似最近merlin 有update, 睇下而家stock firmware 好d定繼續用番merlin
我隻r7800用原廠fw同最新 er算幾好
想請教一下
如果廳同房只係一幅主力牆之隔
ea9300 係咪都好夠用?
求教
買左Velop 2600
Node收得唔太好 著黃燈
可以點搞搞佢
請問有兩部802.11K/V 分別接駁LAN

Support 的 Client 他們會自動在兩個AP之中roaming 嗎

有沒有人買過2隻成功

Same ssid 2.4/5g
不是mesh AP

Thanks
放近啲主機
早兩日隻R7000 software upgrade個陣load咗勁耐然後失敗咗
依家開機淨係閃白燈 上網都搵唔到解決方法
係咪死咗機?
試下reset?
我拮咗落去都冇反應 粒制勁硬 拮完都好似冇拮咁
今晚返去再試下先
用緊r7800 幾年
呢排試過一兩次wifi 同 lan 都上唔到網,restart 部機就無事,唔知係唔係就死,想留意下而家d router
想問下ad wifi 同 ac wifi 比係咪快d 但更易受到d 牆阻住而斷線?但而家mesh wifi 係咪未去到ad wifi?
有冇4g router post
咪撚用支那link
凌晨官網訂rbk50, 剛收到
開心使用中

今晚終於可以返房打飛機,好感動
官方送貨係好那快,仲有個好大個環保袋
辛苦你啦台灣巴
仲有200coupon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞