Router路由器 集中討論區(16)發問前請細閱置頂

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
3粒嘅話 1500蚊 係雙頻嚟
我用緊
其實velop同orbi差遠唔遠
遠離支那link,拒做喪屍電腦
有巴打話 orbi 正啲 但係全部 3頻款
velop 就有 2頻 3頻
主要分別係 velop 冇分主 副機
In orbi ,we trust
好快世界大戰,但我地好和平
利申,雖然心繫orbi,但黑色velop好好j
佢個價呢排平 遲下係咪會變番原價?
出左貨
灣仔電腦展好似做緊$1400 好抵
搭車過海來回,入場費$30
唔差好多
新買左r7000,想問下降邊個版最好
pccw1000 xsmax先測得2百幾
新手咩都唔識
Velop好好用
利申:用家兼叫堆朋友一齊用
無check到?
佢叫我放低試 試完話無問題
好多間參展商都有送飛,根本唔洗入場費
點先拎到
我都想知
屌嬲,部ax8仲未拎得
我想買部router黎開openvpn server用,我需要注意係佢既ram 定 cpu ?邊個重要d?
最後買左orbi rbk23
但set唔到 一開始連個wifi果陣 個wifi logo有個感嘆號 即係上唔到網
reset過modem&去人地屋企試都係咁 有冇人知咩事?
買咗RBK40,非常正
明智
各位巴打,我剛買左個google wifi,手頭上有本來用緊既普通asus,我一轉用google wifi係快左勁多,但就connect唔到屋企3個ipcam(行2.4),有冇方法解決?
想請教下我一直用緊r7000刷左merlin fw不過最近想刷返stock rom不過坊問個個恢復trx檔好似已經唔work 想問下而家刷返原廠fw係點樣?

另外尾房都有d死位收得唔係幾好 諗緊好唔好順便上orbi rbk23/velop triband 上網睇飛機文話velop support apple d device會好d 其實呢方面同orbi又有無分別呢?thanks各位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞