Router路由器 集中討論區(16)發問前請細閱置頂

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
Wan-router-switch=nas
想問係咪冚家link都係垃圾
R7000同Ac68u大家會點樣選擇?主要Ps4 打機用 用緊R7800用唔到expressVPN所以要換
dlink應該唔算
黎緊會轉2x1000想問下兩粒ip可以有咩玩?
平咁多肯定加左料
緊係wrt1900acs
Expressvpn都係賣緊依隻
佢勁定R7800勁
依家部modem、router同電腦都喺房,但係廳某啲位有死位想試吓RBK40
/RBK50,想問吓會唔會網上訂平啲?
要買都應該買Ac3200但香港搵唔到既
點解香港搵唔到WRT Ac3200
買台灣野 asus好過啦
orbi
香港係賣wrt32x, 無3200acm 無計
router 一用用幾年,要買就唔好慳啦,貪平係淘寶買有咩問題拎返上去保養又麻煩,香港代理講明3年保有壞一換一,點解唔係香港買先
淘佬買都唔知有無比中共裝後門
頭幾次 果個位係實啲
試多幾次 禁果個位 甩返個扣就得
我velop 都係咁
想請教下巴打們 本身屋企舊樓真係無公司鋪光纖 所以得6M上網
本身出緊AC68U 最近多左device同人用 有試過set QOS
但可能我唔識點攪 好似點攪都係有少少delag
我想問買個support MU-MIMO會唔會對我哩個情況有幫助/有無QOS再做得好d既router好介紹麻煩晒大家
最想解決既係唔想屋企人上網做其他野 打PS4/機就lag lag地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞