Router路由器 集中討論區(16)發問前請細閱置頂

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
用緊Qnap
都要睇你nas 型號既cpu 速度,而且l2tp 你真係唔好預快,l2tp/ipspec 係求安全穩定 唔係快
RBK23好撚正 隔咗一幅主力牆+一個木櫃 都仲有150mb速度
搭單問
NAS 用鏈路聚合
有咩router 推介?有d 人話用switch 但我唔知點搞
我係用黎打機降ping,因為個個ser係韓國 我仲高撚過大陸仔 要用VPN係咪得轉走R7800?有無其他VPN用到係R7800
你好彩幅主力墻唔厚
之前淨用R6250放wifi比主力牆後面間房 都係得1-2格 再隔多個木櫃嗰間房直頭要用homeplug
試下放下唔同位置睇下會唔會再高啲
放工返去試下
另外點解有時擺部電話係主機隔離 佢都連咗落2.4Ghz到 搞到得返70-80mb
呢個位係少少弱智
你可以試下較低2.4Ghz 功率
218+ intel u應該唔係樽頸位
仲諗住喺街長連住用
速度降得太多 睇黎只可以開ebanking先用
係192.168.1.1度較?
http://orbilogin.com
id: admin
你自己個password

較低transmit power

有啲device會work 連返去5, 但有啲會照on99連2.4
唔該巴打
新手想問下 Velop whw01..點可以手動 set 5Ghz channel, 因為部Nintendo Switch 要某幾個channel 先用到5Ghz

定係好似d人講話個Velop自己detect俾你行2Ghz or 5Ghz??
想轉HKBN 1000M用邊隻ROUTER好?
平時Netflix, bt, 連下電話睇下youtube,
依家用Netvigator 100M, 隻ASUS ROUTER($300-$400買)係咪會唔岩用?
筆直$1000內, 求推介
順便問埋, hkbn話借埋隻router比我
有冇人知咩料黎, 穩定? 接收OK?
可以set vpn?
麻煩哂
入192.168.1.1
按右下角既CA
再入返wireless應該見到
Join wtfast gpn降ping
R7800用到?睇下先
我係ps4 Btw
無辦法,一係裝docker 行shadowsock
ax4大家點睇,利申s10用家
router 可以行到link aggregation 就asus ac88u 以上型號,一係就加隻management switch(都係有個介面比你set, 唔難既)
咁係點樣搏 d lan 線
wan ~ router ~switch = nas ?
定wan ~ switch ~router
**********\\nas
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞