Router路由器 集中討論區(16)發問前請細閱置頂

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
問咗正都,佢話係漢貨行貨,星期一去屌鳩漢科
你係唔係去左台灣官網check呀
自膠咗,對唔住各界巴打,我向香港個asus網睇,佢幫我轉咗台灣繁體唔為意。正都都話幫我查咗係行貨,叫我自己去屌鳩漢科。

Ps:最後果免我自己改動咗少少字眼
下次小心啲
下次我會小心求證。不過我睇得岀好多師兄對正都好有意見我對唔住正都
放asus 86u (保養至19/07/2021) + 68u (保養至26/07/2021)
$1400
https://t.me/XTREM33
請教把打, 跟推介入手ac58u, 發現長開既話有時速度會突然大減得返十分之一, 要reboot先恢復正常, 請問有冇類似經驗, 可以點搞?
話就話邪都,不過85罷工果日,黃金3c得正都一間冇開
算幾良心
回應我果位邪都巴打真係好友善,當我話俾佢知係我自己攪錯,巴打仲好主動同我講,大家都係巴打,話佢咩事睇下有咩幫到我,我真係好慚愧
咁呢到手足講左就信架喇用人勿疑
白痴問題:用緊HKBN 1000mps 諗住買R7000/R7800,有咩情況需要上到 R7800?
Wifi需求大就上R7800
Router 放廳電腦係房 所以要明線入房,宜家咁啱搞緊裝修可以搞暗線。
想知除左呢個方法之外 機器硬件上有無方法
呢個方法係最好
mesh wifi
asus 好啲定orbi好啲?
我都想知
用1000M 嘅話
orbi RBK50 一步到位唔洗煩?
定係 asus aimesh 都夠玩?
問得姐係有budget
有budget 當然rbk53
利伸 Aimesh>rbk20+rbs40
點解aimesh係大過rbk20+rbs40?
其實好睇你屋企幾大
依到啲人好小用asus mesh,多數netgear既orbi and linksys 既velop.

利申,orbi打手
建築867呎
而家用緊ac86u+ac68u
我係想講由aimesh轉左用orbi
我之前都係咁
後尾發覺個速度好慢 就放鳩曬asus換netgear
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞