Router路由器 集中討論區(16)發問前請細閱置頂

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
不嬲好野黎 不過就貴左啲 btw巴打好rich
想問一問
有冇as66u b1既朋友
1000mb wifi 5G出到最盡幾多?
我試N次最盡300mb 是否正常?

想問有無類似呢款的router? 想去旅行係酒店插線用
jr6150本身性能ok
有可能你router有問題
ac66u 尾期=ac68
可能我太奈無update過隻router嘅software,聽日試下更新睇下會唔會好D,唔該哂你地
用左R7000一個星期到 就算好近都成日有輕微延遲 之前用垃圾TPLINK都唔會 我係咪做漏左野
想問下用緊3寛頻用唔用到google wifi ?
另外如果用緊 1000mb plan
用google wifi 收wifi 再用lan線駁入電腦 可唔可行?
電腦會收到幾多mb?
唔俾我wall mount
因為會整花個牆

technically上都唔得 因為無power source
我個架局同你有啲似
但個rounter位仲要向下多啲
唔會
netgear=垃圾
google wifi 垃圾
請問 公屋1000MB
想分享流量比家母睇野
有冇需要買ROUNTER,定有其它替代方案
因為基本上只係連一部手機咁大把
Google wifi係router, 咩網絡都用到。
Router梗係可以用lan 連電腦。
連modem個google wifi再連電腦個個網速理應好快,但你擺係其他位置既google wifi再連電腦就唔咁講
Depends on the google wifi既相隔距離
下小小咪係間屋中間
我用3M出果隻浴室藍咋
效果好好

電源就無辦法了
ARRIs SBR-AC1900P

有無聽過用過呢個牌子?
淘寶有得賣,仲話可以刷 Merlin AC68U
我部電話用wifi speedtest 既時候有100mb
如果我同一個位置放google wifi 再駁lan 線入電腦既話
電腦會收到幾多mb?
用係orbi到?
係呀,一個藍裝一隻orbi RBK53 剛剛好
電源線可以響個藍既窿入

咁既格局7百零呎,用香港寬頻100M使唔使用到asus RT-AC86U?
一般上網BT,間中打下機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞