Router路由器 集中討論區(16)發問前請細閱置頂

1001 回覆
19 Like 1 Dislike
咁緊係68u喇巴打 cpu齊1ghz咪仲好
https://imgur.com/mFxgJAL
本身有三部電腦係圖上面三個位 1係主 插上網線
跪求應該用Velop ac3900定Velop ac6600
以上兩個款可唔可以當埋HOME PLUG 比電腦用
大約 600-700呎到
每個 mesh node 都有 2個lan port
你放d 衛星 收wifi 收得夠清 咪 lan 線入pc
要wifi 快就ac6600
ac3900 大概會有100-200mbps
多device可以揀ea6350
Ac58u 128mb ram
Ea6350 256mb ram
想問hkbn 1000m +68u (cat5e線)

手機連wifi 5g (xperia 1)
測速如下係咪已經“極限?”
想用盡佢是否要upgrade router
你手上設備雙天線既極限者
你點換都無用 置頂有解釋
我有睇
但唔係太明
即係我用iPhone xs max /iPad mini 5/Xperia 1
就算換86u/88u都係咁上下?

求教
明了,謝謝🙏🏻
用緊ac1200g+,最近開始斷線

想換入門三頻mesh wifi,邊部仲細?
新屋唔知點set router 先好
各位ching 賜教

velop ac6600 3機 一層一隻
R7000 見到有新firmware, up 唔up得過
目前韌體版本 V1.0.9.64_10.2.64
新韌體版本 1.0.9.88_10.2.88
本身用緊r8000,買多隻ax8行ap好 定買rbk53好?
問得姐係有budget
咁就緊係上53 真mesh爽到飛天
純粹講router r8000同ax8我都唔太建議
前者bug多 後者煙條cpu真係無乜信心
一步到位
本身有無拉左線定無
想問下電腦節買係咪平好多
Velop ac6600
一勞永逸
黎緊諗住買部Asus router
原本諗住買AC86U, 但係屋企人迷信唔鍾意三條天線好似三枝香咁
依家諗緊好唔好轉買AC88U
我想問下大家 AC88U 性能如何? 同86U 比有無大分別? 加錢買舊Model 好似好on 9 咁
唔該曬咁多位
我英國屋企原本都諗住買Mesh wifi, 但係我部Asus RT-AC5300 放地下都夠做, 2 樓都收到
如果會打機, set VPN client, 玩AiCloud 嘅可以諗下Asus , signal 唔夠買多隻Asus router 玩AiMesh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞