[本地足球][痛風閪腳冇撚得醫] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (40)

1002 回覆
6 Like 0 Dislike

這種咩心態,聰頭動作100%攞紅牌
黄梓就輸經驗

但第二張兩黃一紅,主隊打多個又領先幾球下
球証可以考慮唔比牌
這種咩心態

拉得太勁, 擺明唔比人過
比就應該, 唔比就執到
可能睇得英超多, 覺得第一次foul呢D兼已經少踢一人, 球證會警告一次先

咁講真唔少球證見你打少個都唔會咁快紅多你一件啦
咁紅法剩低已經係垃圾時間

唔俾係人情,俾係道理,球證執到咁正嚟做我都無話可說了……

東方平日港超兇球證ma,亞冠唔少球証執得嚴lo

比著以前有死火輪
已經衝左出黎

紅埋死火倫

黄梓就輸經驗

球証可以考慮唔比牌
這種咩心態

比就應該, 唔比就執到
可能睇得英超多, 覺得第一次foul呢D兼已經少踢一人, 球證會警告一次先

比著以前有死火輪
已經衝左出黎

昨晚金毛輪有無坐場邊?
其實牛丸只係put the player in the right place, 之後再俾班球員自動波,加埋唔識比賽期間調節球員情緒,結果東方打順境波時就好順,一打逆境波就收皮

球証可以考慮唔比牌
這種咩心態

比就應該, 唔比就執到

比著以前有死火輪
已經衝左出黎

紅埋死火倫

死火倫打柒鬼佬球証

黄梓就輸經驗

球証可以考慮唔比牌
這種咩心態

比就應該, 唔比就執到

比著以前有死火輪
已經衝左出黎

昨晚金毛輪有無坐場邊?

唔係話佢已經冇撈咩
其實牛丸只係put the player in the right place, 之後再俾班球員自動波,加埋唔識比賽期間調節球員情緒,結果東方打順境波時就好順,一打逆境波就收皮

聰頭

朱sir都係差唔多
可能連put the player in the right place都做唔到

黄梓就輸經驗

球証可以考慮唔比牌
這種咩心態

比就應該, 唔比就執到

比著以前有死火輪
已經衝左出黎

昨晚金毛輪有無坐場邊?

狗志:我唔知佢講乜九,死要面子
港超入面唔計畜力同港會,得KB、曾蛇同Ricky有戰術可言,雖然我季初屌個Ricky鳩排陣,但至少佢係有諗過點解要咁出,死球戰術亦有心思,只係死牛一面頸要用大隻佬中鋒

其實攞個兩張牌都有啲無謂,琴日吖邦都講過,作為防守球員,除非有十足既把握,唔係都唔好咁易出腳

黄梓就輸經驗

球証可以考慮唔比牌
這種咩心態

比就應該, 唔比就執到

亞洲賽D球證通常執得幾正
跟足例去做

佢又真係keep住成場咁嚴
唔係亞協東南亞啲球證ON99咁
周三晚在亞洲聯賽冠軍盃分組賽初試啼聲的港超聯球隊東方龍獅,首戰作客廣州恒大慘輸0:7,儘管球隊今仗早段已經先後有兩名球員領紅,少打兩人招致大敗實屬無話可說,但終究是上了寶貴一課。東方教練陳婉婷(牛丸)賽後挺身而出,將輸波責任攬上身。

去年底當選亞洲足協年度最佳女教練的牛丸賽後表示,東方遭此大敗,首要目標是要調整心理狀態,重新聚焦在本地賽事之上,應付周六作客標準灝天的港超聯賽事。她說:「當然是會感到失望的了,輸波是我的責任,我是滿意球員發揮的,如今最需要的是做好往後的部署和調整信心。」
東方今仗大敗的其中一個原因,與球隊早段已經接連有黃梓浩及黃志聰領紅被逐,全場大部分時間少打兩人不無關係。論到今仗的兩面紅牌,陳婉婷指第二面紅牌感覺上是有點太嚴厲:「那情況下(東方已落後0:3)是否需要出示第二面黃牌呢?那記攔截雖然是犯規,但其實也是踢中波的。不過,球證的判決永遠是比賽的一部分,如今再討論也沒有意思,只能夠向前看。」總結今場賽事,牛丸補充道,今仗絕對是優勝劣敗,兩張紅牌難免令球隊的備戰部署,以及防守策略被全盤破壞。

球證捉得嚴有咩好賴呀
件廢柴唔識收

yes

mung 衫都分中唔中波?

mump完咪踢中個波

其實攞個兩張牌都有啲無謂,琴日吖邦都講過,作為防守球員,除非有十足既把握,唔係都唔好咁易出腳

黄梓就輸經驗

球証可以考慮唔比牌
這種咩心態

比就應該, 唔比就執到

跟足例去做

佢又真係keep住成場咁

goalgoalgoal
呢個澳洲球證出左名嚴,前幾年中國友誼賽對荷蘭,中國球員禁區外抬腳過高侵犯荷蘭球員,呢個裁判直接出紅牌,東方居然冇做功課。

5# octavian
3 分鐘前
實際上所有亞冠球會在比賽前都會研究執法球證的執法特點。比如前幾年日本浦和紅鑽對廣州恆大時,分析過伊朗主裁判度基判禁區犯規好嚴格,佈置戰術時就有針對性突破入禁區,博到恆大輸十二碼,最終恆大

黄梓就輸經驗

球証可以考慮唔比牌
這種咩心態

比就應該, 唔比就執到

跟足例去做

佢又真係keep住成場咁

goalgoalgoal
呢個澳洲球證出左名嚴,前幾年中國友誼賽對荷蘭,中國球員禁區外抬腳過高侵犯荷蘭球員,呢個裁判直接出紅牌,東方居然冇做功課。

5# octavian
3 分鐘前
實際上所有亞冠球會在比賽前都會研究執法球證的執法特點。比如前幾年日本浦和紅鑽對廣州恆大時,分析過伊朗主裁判度基判禁區犯規好嚴格,佈置戰術時就有針對性突破入禁區,博到恆大輸十二碼,最終恆大輸波
港超入面唔計畜力同港會,得KB、曾蛇同Ricky有戰術可言,雖然我季初屌個Ricky鳩排陣,但至少佢係有諗過點解要咁出,死球戰術亦有心思,只係死牛一面頸要用大隻佬中鋒

戰術思維嘅一部分黎姐
我玩FM都好鍾意英粗防中

戰術思維嘅一部分黎姐

真心覺得尋晚如果係我南對含大可能頂到三零收工,起碼打開五後衛防反

契仔達同Ricky一樣無大隻中鋒就唔識踢

朱sir都係差唔多
可能連put the player in the right place都做唔到

朱sir似係奉行"一個球員可以打幾個位置 "思維

戰術思維嘅一部分黎姐

真心覺得尋晚如果係我南對含大可能頂到三零收工,起碼打開五後衛防反

用香港國家隊呢

黄梓就輸經驗

球証可以考慮唔比牌
這種咩心態

比就應該, 唔比就執到

跟足例去做

香港d球證都係on99

黄梓就輸經驗

球証可以考慮唔比牌
這種咩心態

比就應該, 唔比就執到

跟足例去做

香港d球證都係on99

yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞