[本地足球][痛風閪腳冇撚得醫] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (40)

1002 回覆
6 Like 0 Dislike
東方龍獅港超餘下賽程
標準灝天
易食指數 **** (五粒最高)
短評 呢隊真係得啖笑 又多傷兵 都穩袋三分

XXXXX
易食指數 *****
短評 私家雞 又三分

香港飛馬
易食指數 *
短評 下半季發力 開始順番 一分都有難度 KB唔係流

南華
易食指數 **
短評 下半季收皮 球員等放假無鬥心 張博士等完約 但係爛船都有三分釘 你唔知佢幾時勁 狀態真係好飄忽

理文流浪
易食指數 ***
短評 球員質素真係差少少 仲要睇吓嗰日出邊個龍門 肥鳩 is a joke

冠忠南區
易食指數 *
短評 下半季新加盟嘅外援球員對球隊作用好大 下半季成對波唔同晒 下下都贏人456球 其中一隊黑馬

傑志
易食指數 *
短評 唔評 自己睇

希望東方係樓上呢幾場波 拎得七分 傑志後上可期

希望有返徐宏傑頂到下,出勞列斯我過隔離志蓮食齋算

真祖

真祖唔係冇
係唔show比你地睇姐

對ulsan果場都係妹下妹下啦

冇佢喺前面停波, 費蘭度點跑都冇用
何況佢中柱果球真係功架十足

果球射中柱已經係去到盡

龍門拍到少少,唔係會中柱入

金龍大功架冇計

萬年國家隊副車

又打過首爾亞冠決賽

金龍大勁d定而家打緊鹿島個權純泰勁d
大家點睇李溢晉單嘢?

希望可以大事化小,李溢晉只是後備門將,希望不會影響球隊的運作。

如果佢講唔出點呑粒搖頭丸,同證明唔到目的唔係提升體育表現,就真係好難了

更何況唔知佢 disciplinary committee 嗰關係點打

After all 個例寫得好死,留咗 no fault or negligence 同 not intended to improve sporting performance 已經係俾位你走

寧願當 食禁藥停賽 定 吸毒坐監

好似話食左感冒藥
消息來源自負責驗尿相關部門

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170223/56342255

昨晚4個警察協會聯合舉行的「特別代表大會」,商討為淪為七犯的七警籌款等支援工作。集會期間,有警員上台發言時表示,「我形容就係我咃依家就係第二次世界大戰,我哋係猶太人,我哋被迫害緊,被德國納粹軍隊迫害緊我哋猶太人呀,啱唔啱呀」,全場即回答「係!」該言論惹來不少抨擊,法政匯思召集人任建峰在fb轉載報道後指「這是對六百萬名猶太死難者的極度不敬」,並提到他曾去過奧斯威辛屠殺營,曾有逾110萬猶太人在該集中營遭到屠殺;任建峰強調「納粹迫害猶太人真的不可亂用作比喻」、「俾人鬧同俾人滅族是兩回事」

有網民留言諷刺警員的言論,「被迫害既猶太人可以打完人又有人工出」、「點解可以無知識到咁既程度」、「市民冇用毒氣焗你地喎」;有人呼籲網民去信以色列駐香港領事館投訴,以譴責相關言論,並附上領事館電郵地址( info@hongkong.mfa.gov.il )

七警早前被裁定「襲擊致造成身體傷害」罪成,被判入獄2年,而辯方的資深大律師駱應淦也認為刑期不算過重,惟不少撐警人士仍感不滿。

黃洋巴寫多封ok?

同求
玩到去外交層面
一次過收班黑警藍屍皮

真祖

真祖唔係冇
係唔show比你地睇姐

對ulsan果場都係妹下妹下啦

冇佢喺前面停波, 費蘭度點跑都冇用
何況佢中柱果球真係功架十足

果球射中柱已經係去到盡

龍門拍到少少,唔係會中柱入

金龍大功架冇計

萬年國家隊副車

又打過首爾亞冠決賽

金龍大勁d定而家打緊鹿島個權純泰勁d

點計都係鄭成龍啦下話
But goalkeeper Yapp's heroics between the posts in what remained of the half somehow prevented further damage from being inflicted.

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170223/56342255

昨晚4個警察協會聯合舉行的「特別代表大會」,商討為淪為七犯的七警籌款等支援工作。集會期間,有警員上台發言時表示,「我形容就係我咃依家就係第二次世界大戰,我哋係猶太人,我哋被迫害緊,被德國納粹軍隊迫害緊我哋猶太人呀,啱唔啱呀」,全場即回答「係!」該言論惹來不少抨擊,法政匯思召集人任建峰在fb轉載報道後指「這是對六百萬名猶太死難者的極度不敬」,並提到他曾去過奧斯威辛屠殺營,曾有逾110萬猶太人在該集中營遭到屠殺;任建峰強調「納粹迫害猶太人真的不可亂用作比喻」、「俾人鬧同俾人滅族是兩回事」

有網民留言諷刺警員的言論,「被迫害既猶太人可以打完人又有人工出」、「點解可以無知識到咁既程度」、「市民冇用毒氣焗你地喎」;有人呼籲網民去信以色列駐香港領事館投訴,以譴責相關言論,並附上領事館電郵地址( info@hongkong.mfa.gov.il )

七警早前被裁定「襲擊致造成身體傷害」罪成,被判入獄2年,而辯方的資深大律師駱應淦也認為刑期不算過重,惟不少撐警人士仍感不滿。

黃洋巴寫多封ok?

同求
玩到去外交層面
一次過收班黑警藍屍皮

因間班傻柒毅進仔又以為係真大哥寫信
But goalkeeper Yapp's heroics between the posts in what remained of the half somehow prevented further damage from being inflicted.

尋日佢默默飛撲, 冇晒D屌你老母
最撚衰東方跟住兩場打垃圾顯天同富力
賽程最chur呢期打d垃圾 嗌哂佢地

chur又點,出副選吉祥物打亞冠囉,反正佢地管理層唔會care亞洲賽成績

好似有一球失波後影到佢口形講fuck
最撚衰東方跟住兩場打垃圾顯天同富力
賽程最chur呢期打d垃圾 嗌哂佢地

chur又點,出副選吉祥物打亞冠囉,反正佢地管理層唔會care亞洲賽成績

下場對川崎
享利show time

好似有一球失波後影到佢口形講fuck

最緊要輸波不輸陣

佢自己都冇晒心機,其實好大獲,因為連隊長都係咁

係我嗌唔係你嗌
平時見到啲隊長係咁,我會屌佢地做咩帶頭灰機,但今次我體諒佢

佢應該幾緊張, 一開場第一下龍門球已經比人狂噓

半場前果下高波撞低左鄭狗
佢同鄭狗晒霖, 鄭狗頭也不回

咁多個恒大球員, 應該鄭狗同飛機林個格最差
兼同香港球員最多牙齒印
鄭狗之後影親佢都係咁笑

反而鄭龍果D見到Bleda鬼佬抽筋到即時幫手拉

果d情況重屌人分分鐘係反效果

打FM都話作客豬緊唔好屌人

喂!大家要享受足球!

係我嗌唔係你嗌

比著膠鵬柒埋一份
肯定比人10 11 12
東方點解多吉祥物 亨利 聰頭 大眼

係我嗌唔係你嗌

比著膠鵬柒埋一份
肯定比人10 11 12

幻想到佢驚到賴屎既樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞