[本地足球][痛風閪腳冇撚得醫] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (40)

1002 回覆
6 Like 0 Dislike
狗志垃撚圾
狗志垃撚圾

sure
足球快報po咗中國輝條撲救精華
下面啲comment睇好佢比外國球會收購

周三晚在亞洲聯賽冠軍盃分組賽初試啼聲的港超聯球隊東方龍獅,首戰作客廣州恒大慘輸0:7,儘管球隊今仗早段已經先後有兩名球員領紅,少打兩人招致大敗實屬無話可說,但終究是上了寶貴一課。東方教練陳婉婷(牛丸)賽後挺身而出,將輸波責任攬上身。

去年底當選亞洲足協年度最佳女教練的牛丸賽後表示,東方遭此大敗,首要目標是要調整心理狀態,重新聚焦在本地賽事之上,應付周六作客標準灝天的港超聯賽事。她說:「當然是會感到失望的了,輸波是我的責任,我是滿意球員發揮的,如今最需要的是做好往後的部署和調整信心。」
東方今仗大敗的其中一個原因,與球隊早段已經接連有黃梓浩及黃志聰領紅被逐,全場大部分時間少打兩人不無關係。論到今仗的兩面紅牌,陳婉婷指第二面紅牌感覺上是有點太嚴厲:「那情況下(東方已落後0:3)是否需要出示第二面黃牌呢?那記攔截雖然是犯規,但其實也是踢中波的。不過,球證的判決永遠是比賽的一部分,如今再討論也沒有意思,只能夠向前看。」總結今場賽事,牛丸補充道,今仗絕對是優勝劣敗,兩張紅牌難免令球隊的備戰部署,以及防守策略被全盤破壞。

球證捉得嚴有咩好賴呀
件廢柴唔識收

yes

聰頭食屎啦
有冇人支持我去東方打亞冠鳩扭

你中場射得入人地咪買你去打亞冠
俾人入7球都有評分7.3

以後唔再笑朱蛇同kim啲龜縮足球

出國呢樣野由上次世盃外講到而家
出到一早出咗
連新加坡個龍都出咗,佢都冇咩聲氣
就知中國輝出國都係我地一廂情願姐

邊度有評分睇
牛丸真係好廢呀
出聰頭做乜9

但上季人地季中上任
岩岩走左2個正選中堅都贏你隻傑志豬呀
檢討下啦

come to south china?
東方0分局不是夢

出到一早出咗

同意,亞洲球隊根本不願意浪費亞援在龍門位
東方0分局不是夢

有分落袋先係夢
東方0分局不是夢

有分落袋先係夢

有入球已是夢

一早講咗:
東方大敗
但輝mvp
牛丸真係好廢呀
出聰頭做乜9

但上季人地季中上任
檢討下啦

飛碟一早起身就咁搶口

出到一早出咗

去湘南試腳 但人地唔要佢 而家重打緊淡濱尼喎

出到一早出咗

同意,亞洲球隊根本不願意浪費亞援在龍門位

咁又唔係
今年j league 4隊亞冠兩隊個亞援都係龍門
牛丸真係好廢呀
出聰頭做乜9

但上季人地季中上任
檢討下啦

飛碟一早起身就咁搶口

要多謝肥賓
狗志影衰香港球圈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞