[本地足球][痛風閪腳冇撚得醫] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (40)

1002 回覆
6 Like 0 Dislike
集會現場外的馬路,昨夜幾乎全晚被堵塞,即使行人燈亮紅燈時,仍有大批離開集會現場的警察或途經市民橫過馬路,須由交通警指揮交通。不少途經現場附近的市民皆對出現大量人流不明所以,有市民指「就算有球賽都冇可能出現咁多人」
其實今日東方場波任何人都入到場,
不過,無論買邊區,揸回鄉証既朋友都係坐十六區。
另外坐十六區近十七區個啲係龍獅安排的球迷
十六區中間再比保安圍住個啲就係揸回鄉証
今日見到唔少球圈人
Kim sir 輝哥 和哥佢地
理性啲唔好話黑哨偏幫個啲,本身兩隊實力都差一節,
第一張禁區手球紅牌無可口非
但第二張兩黃一紅,主隊打多個又領先幾球下
球証可以考慮唔比牌
東方三月一號旺角場再加油吧

元巴入左去?
今日見到唔少球圈人
球証可以考慮唔比牌

元巴入左去?

花絮:麥基家人北上撐場

東方其中一位港腳麥基,佢爸爸媽媽一向都鍾意去外地捧囝囝場,遠至不丹都有去。今次廣州當然唔例外,不過因為作客波飛好難搵,佢哋一家共五個人,到現場都仲未有飛喺手,淨係知道要喺北閘等人畀飛佢哋,就連同邊個接洽都唔知,真係好神秘。

手記:金sir入場亦被逼遷

東方「退票風波」後,唔少球迷關心比賽嗰陣,天河體育場作客球迷區究竟有咩球迷。筆者「實地考察」,發現呢區除咗「佛山某公司」員工外,仲有持各區門票但冇大陸身份證嘅人士,包括港足主帥金判坤。
今日見到唔少球圈人
球証可以考慮唔比牌

元巴入左去?

花絮:麥基家人北上撐場

東方其中一位港腳麥基,佢爸爸媽媽一向都鍾意去外地捧囝囝場,遠至不丹都有去。今次廣州當然唔例外,不過因為作客波飛好難搵,佢哋一家共五個人,到現場都仲未有飛喺手,淨係知道要喺北閘等人畀飛佢哋,就連同邊個接洽都唔知,真係好神秘。

手記:金sir入場亦被逼遷

東方「退票風波」後,唔少球迷關心比賽嗰陣,天河體育場作客球迷區究竟有咩球迷。筆者「實地考察」,發現呢區除咗「佛山某公司」員工外,仲有持各區門票但冇大陸身份證嘅人士,包括港足主帥金判坤。

上淘寶買就有, 再現場拎飛
唔使現場搵黃牛
除非吳偉超打返中超果陣既水平,否則黎緊場場都係456。。。
阿輝要出國
龍門球 同 手位要再提升先得
淨靠反應冇用

中國輝活動範圍大 封位又準
係真係高波同龍門球差

仲唔夠呀

D甩手真係

yes,可避免

應該隻手d肌肉力量唔夠

係開波早段淆底

442是中國輝的好朋友
對於今天的勝利與7粒進球,馮瀟霆說到:7個進球都很漂亮,這是全隊的努力,今天比賽我們打得非常好,但這與對手犯了幾個錯誤有一定關係,由於對手的錯誤,我們很早進了球,早早就確定了領無的優勢。

雖然大比分戰勝了對手,但馮瀟霆認為這主要是東方隊開局的錯誤導致他們慘敗:賽前我就說到對方是一支有實力的球隊,我們看過他們的比賽錄像,今天他們主要是對方開局犯了錯誤,沒有給我們帶來更多的困難。

黃梓真係經驗唔夠
咁早護唔到空門就全
好過食全餐
飛身插水解圍唔係咁易
對於今天的勝利與7粒進球,馮瀟霆說到:7個進球都很漂亮,這是全隊的努力,今天比賽我們打得非常好,但這與對手犯了幾個錯誤有一定關係,由於對手的錯誤,我們很早進了球,早早就確定了領無的優勢。

雖然大比分戰勝了對手,但馮瀟霆認為這主要是東方隊開局的錯誤導致他們慘敗:賽前我就說到對方是一支有實力的球隊,我們看過他們的比賽錄像,今天他們主要是對方開局犯了錯誤,沒有給我們帶來更多的困難。

黃梓真係經驗唔夠
咁早護唔到空門就全
好過食全餐
飛身插水解圍唔係咁易

好俾面東方

黃梓真係經驗唔夠
咁早護唔到空門就全
好過食全餐
飛身插水解圍唔係咁易

真係經驗問題
唯有希望佢心理質素好d 唔好好似金井咁
下季踢亞冠嗰隊一定要簽高梵、法圖斯 442

你要諗下下季佢地又老一歲啦

yes,有法佬=打多半個

港超可打到40歲
保安森嚴 球迷﹕更勝中港戰

【明報專訊】中港球隊對壘球迷多,為球場增添大戰氣氛的,還有無處不在的警察及保安。當局早在昨午5時架起水馬陣,持貴賓票的港人亦被帶到作客球迷區,就連恒大球迷亦形容,森嚴程度更勝前年中港大戰。

回鄉證拍照記錄 場內4次查證

記者昨午5時抵達天河體育場,已見球場4面入口外50米架置了兩重水馬,每個入口均有大批公安看守,亦見水馬內圍有保安及公安巡邏,所有球迷必須出示門票才可進入。記者手持貴賓票,進場時先被要求拍下回鄉證,然後被告知需改往作客球迷區觀戰,沿途亦有公安緊隨,再經過4次檢查證件,才獲放行。即使進入作客球迷區,前方及左右兩邊,均有約50名公安包圍客隊球迷,亦有公安持攝錄機拍下球迷情况。

港足前年在世盃外圍賽作客深圳,有恒大官方球迷會球迷陳先生形容,保安森嚴程度更甚於該場中港大戰:「雖然今次是恒大出戰而非國家隊,但保安確是比上仗多,或許是中港球迷近年多爭議話題。」

完場即落閘 主客球迷分批走
完場時,作客球迷區即時落閘,公安表示要同區主隊球迷離場才會開閘,但最終主隊近4萬名球迷離場後,客軍球迷才可離去。
留名
其實一直認為現在香港球員最有機會都係外流去馬超/印尼
泰乙今年成立,唔嫌棄都可以好似我島杜奧巴咁試下

有幾多人好似澳門球王咁肯離開comfort zone

唔同嘅 澳門球壇有等於冇
澳港隔離姐

港超可打到40歲

比奧
睇埋3月1場波再決定放唔放含大張飛

港超可打到40歲

比奧

佢轉做助教好過
幫班友操好d波底
英超門將華麗留名
睇埋3月1場波再決定放唔放含大張飛

到時有價冇市
英超門將華麗留名

讓個位比呀輝啦廢龍
英超門將華麗留名

廢龍out, 葉鴻輝in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞