[本地足球][痛風閪腳冇撚得醫] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (40)

1002 回覆
6 Like 0 Dislike
嘩屌五件fb罵戰好睇過戲

兩邊都係盲

香港波就係咁多呢d痴線佬

唔痴線都唔會睇香港波

yes,睇香港波唔係白痴就係低能。

好慶幸有一班港超手足對本地波不離不棄

啱 大家喺唔同界別努力
黃洋就法律界 你就音樂界

咁我呢

柒菇碌界別

兩邊都係盲

唔痴線都唔會睇香港波

啱 大家喺唔同界別努力

咁我呢

same as bigmac

兩邊都係盲

唔痴線都唔會睇香港波

啱 大家喺唔同界別努力

咁我呢

都好彩仲有巴打認得我
東方食撚屎,下場對川崎前鋒守得和,我立即切柒煲湯派街坊。
E.Lamela 唔肯同我相認

兩邊都係盲

唔痴線都唔會睇香港波

啱 大家喺唔同界別努力

咁我呢

都好彩仲有巴打認得我

點會唔認得呀
東方食撚屎,下場對川崎前鋒守得和,我立即切柒煲湯派街坊。

心中記住 巨霸呢花鑊啊燶

兩邊都係盲

唔痴線都唔會睇香港波

啱 大家喺唔同界別努力

咁我呢

都好彩仲有巴打認得我

點會唔認得呀

刷吓存在感姐

啱 大家喺唔同界別努力

咁我呢

都好彩仲有巴打認得我

點會唔認得呀

刷吓存在感姐

上多啲水就有存在感
閣下都係其中一位本地波中堅份子

啱 大家喺唔同界別努力

咁我呢

都好彩仲有巴打認得我

點會唔認得呀

刷吓存在感姐

上多啲水就有存在感
閣下都係其中一位本地波中堅份子

每個PO都有追
係少啲講嘢姐
Ken K.Ng
Sajica, 多謝你的解釋。 Ray 不斷重複提史畢斯這件事,但沒有掌握當時的事實,本來不值得回應。不過今日有你的回應,為了弄清楚是非黑白,姑且回應一次。
從足總的角度和當時的規則,史畢斯是一個本地球員,亦獲得足總發出本地球員的註冊證。所以他從來不是「非法球員」,可以出場比賽,足總最終亦沒有處分傑志。
問題是出現在入境處的法律不認同這個「本地球員」是「本地居民」,所以他仍需要工作證。傑志是因此而被輕判罰款。而足總亦修改了此類球員的註冊程序,令同樣問題不再發生在其他球員身上。
Sajica, 你說得對,兩件事有很大分別,是有意和無意的分別。
Ray, 醒吓啦。開眼睇啦。傑志有錯,球員欠工作證,不過法庭接受傑志解釋,輕判罰款。有錯,有錯。可以嗎?
球員出場無錯,因為有球員出場證,所以無得罰。明白未?至於足總有無錯,我無講過,你咁叻可以叫足總答你。
以後唔好再用史畢斯事件盲反傑了
Ray, 醒吓啦。開眼睇啦。傑志有錯,球員欠工作證,不過法庭接受傑志解釋,輕判罰款。有錯,有錯。可以嗎?
球員出場無錯,因為有球員出場證,所以無得罰。明白未?至於足總有無錯,我無講過,你咁叻可以叫足總答你。

果條chang ray成日都發神經架啦
東方龍獅港超餘下賽程
標準灝天
易食指數 **** (五粒最高)
短評 呢隊真係得啖笑 又多傷兵 都穩袋三分

XXXXX
易食指數 *****
短評 私家雞 又三分

香港飛馬
易食指數 *
短評 下半季發力 開始順番 一分都有難度 KB唔係流

南華
易食指數 **
短評 下半季收皮 球員等放假無鬥心 張博士等完約 但係爛船都有三分釘 你唔知佢幾時勁 狀態真係好飄忽

理文流浪
易食指數 ***
短評 球員質素真係差少少 仲要睇吓嗰日出邊個龍門 肥鳩 is a joke

冠忠南區
易食指數 *
短評 下半季新加盟嘅外援球員對球隊作用好大 下半季成對波唔同晒 下下都贏人456球 其中一隊黑馬

傑志
易食指數 *
短評 唔評 自己睇

希望東方係樓上呢幾場波 拎得七分 傑志後上可期

有無巴打幫手改圖
咁佢地其實搞掂返工作證嗰啲未
咁佢地其實搞掂返工作證嗰啲未

人都去左南區

你都唔自爆
btw bigmac琴日連埋其他巴打tag左我係咪識穿左我
米琪林Mickey 2017年2月22日 23:08
贏球之後跟各位寶寶們分享一件事。 前幾天東方總監說自己行政失誤後有香港球迷給AFC寫了一封信,並且post在FB。AFC也收到啦。 個人以一個長期寫英語文書的角度看,整封信多次提出他們認為的論據,充滿對香港足球的感情,雖然他們總監說的什麼錯誤也不必深究,但這個信,雅思考過寫作8的我是絕對寫不出來。感覺他真的是非常認真寫的,而且修改過,是對香港足球真愛。雖然不同意他的內容,他挺佩服他的。就是那種理智表達自己看法。 在賣客隊票這方面,當然恆大是按照正常程序的,大家不必擔心。

有對面球迷讚黃洋巴打

黃洋巴打好似好熟law,應該有讀過related既野

因為真係讀緊

屌 marginal for pcll now

so worried

正式宣布,以後只有高汁人士先可以用黃洋呢個名;
例如傑志同連登的黃洋咁高汁先准用

你都唔自爆

未識穿 我9tag
呢個post仲有冇人識得我
https://www.facebook.com/671462972959739/videos/1029560603816639/

中奶紅賽後訪問 (1:08開始)
屌你老母廣東話都唔正學人講香港精神

你都唔自爆

未識穿 我9tag

好彩

會唔會唔識你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞