[突發]我發現由九龍公園可以直達東京上野公園

912 回覆
648 Like 31 Dislike
卡住?係其他人唔得定見到日本呆左

應該係主角威能黎
留名
睇到講搵外快個度笑左
留名
「喂呀!豪哥你係咪又整鬼我呀!」阿潤不悅地爬了出來,頭上已插滿了樹葉,

「冇....冇可能架....唔通已經冇咗.......」我雙目瞪大說,

「唔緊要啦見好就收嘞,見在我已經影低咗阿潤英勇入花叢嘅壯舉,今次姑且放你一馬。」阿Lung拿著電話說,

「喂!唔好放上網呀!!」阿潤叫道,

「放咗啦,放心喎我哋冇Tag你,淨係Tag哂你同事同學姨媽姑姐!」腎仔壞笑道,

「妖.....!!」阿潤急躁地拿電話查看,

「冇可能!」我沒聽他們的渾語,越過阿潤欲穿進草中,

「喂阿豪!」

朋友的叫聲在我耳邊響起,但下一秒,我就到達了上野公園。
我大喜不已,轉身又從石像返回了香港,一穿回來就看見三個朋友呆若木雞的表情。

「屌......你...你去咗邊....」腎仔訝然問道,

「原來得我一個用到咋?哈哈今次發達啦!」我忘情大笑,

「喂你個身成個消失咗呀!你真係去咗東京?!」阿Lung怪叫道,

「嘿!仲唔信?好,你哋等我十分鐘。」我笑道,然後又轉身穿過草叢,

到達上野公園後,我急步走到公園旁的京成上野駅,在裡面的便利店買了幾個飯團和日本限定的哈根大師雪糕,然後迅步跑回石像。

看著我手上的物件,三個友人合不攏嘴地接過,雪糕剛溶了一丁點,相信沒有更好的證明了吧!

「我屌呀!咁撚正?!」腎仔狠狠地吃了一大口說道,

「嘩!走水貨啦!買啲魚生呀生果呀,仲唔發過豬頭?!」阿潤果然也是正宗香港人,

「仲買嘢食?梗係去買Hermes啦!!」阿Lung雙眼發光道,

四個香港人忘情地坐在草迷宮裡討論發達大計,口裡吃著雪糕和飯團,時時大笑惹來路人側目。
文呀!我要文呀
三哥
正啊
[鳩估]
東京同香港應該係兩個唔同嘅時間軸
上次間屋果個故係同時間同地點但異世界
今次係唔同時間唔同地點但同世界 所以張卡先拎到錢 好似你的名字咁不過係毒撚版

我都估係
所以個女仔先古古怪怪咁望住佢

講起就想喊﹐個故仔我舊年6月去日本時寫﹐諗住12月出本愛情月蝕三部曲﹐點知寫到差唔多就出現左你的名字﹐心諗今次。。。
一路收埋個故﹐點知越收套野越爆 連香港都好hit
卒之就擺到今日嘞

咁o岩撞橋
[突發]4個HEHE痴線佬夜晚出沒9龍公園

手持日本雪糕但慾火焚身
留名
好正呀
今晚去九龍公園試下
綜合朋友們的意見,由於現在日圓高企,很多貨品如果香港日本都有,香港的價錢說不定會更便宜,所以我應該專攻一些香港沒有的款式或品牌,隨時月入八萬五不是夢。

化奇遇為賺錢良機,這是香港人的特點,所以我第二天兌換好日圓後,就準備前往日本進行第一次的入貨之旅。

不過,第一次的入貨其實是為自己而已,從上野公園穿過阿美橫町便可到達一間GU服裝連鎖店,由於上次到東京買的東西比較多,便沒有去這間以價廉物美聞名的店舖,今次剛好讓我趕上減價季節,自然少不免要進一大堆貨。

「你好呀!」

走到半路,一把女聲截住了我,我回頭一看,竟是那藥妝店的女孩。

看見我呆愕的表情,那女孩有點害羞地不敢與我對看,然後她把手中的試用裝遞給我。

「我...我是小瑜......」

我莫名其妙接過甚麼資生堂精華液,失笑望向那自報姓名的女孩。
陰目偵信三開始陸續上架啦!!

============

「你好,我是偉豪。」我用還可算過得去的普通話答道,

看著女孩不懂應答的尷尬樣子,我頓時心生古怪感覺,忍不住走向她的店裡。

「你們店裡有賣男生用的護膚品嗎?這個好像不太合我用耶!」我微笑打開話匣子,

「有...有呀......!二樓有幾個牌子都有男人用的!」小瑜頓時抖擻精神,

我笑著跟她走了進去,這時店內客人不多,其他女店員皆用好奇地打量我,搞得我好像是被小瑜迷進來那樣。

好吧,也許有一點就是了。

我跟著她來到二樓,二樓客人更是沒有,變成小瑜單獨陪我看護膚品,搞得連我也有點不好意思。

「妳從......台灣來的?」我連忙找話題問,

「.......對呀,來這邊工作旅遊嘛。」小瑜怯生生地應道,同時表情像在奇怪我有此一問,

小瑜不似一般台灣女生般化妝較濃,她應該剛剛二十歲出頭吧,長髮束成馬尾,臉上略施脂粉,大眼睛一眨一眨的,配上那半帶羞澀的樣子,頗有鄰家女孩的感覺。

同xxxx炒哂車咁 希望Fb 唔會有人屌鳩你

同xxxx炒哂車咁 希望Fb 唔會有人屌鳩你

冇計啦
你明白點解我唔敢post啦
我地信你
好掛住fay 基個故仔 邊到有得睇返
留名

啱啱去灣仔三聯睇左冇

唔知點解有聲
「全國最大的....」
我個橙呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞