[突發]我發現由九龍公園可以直達東京上野公園

912 回覆
648 Like 31 Dislike
[鳩估]
東京同香港應該係兩個唔同嘅時間軸
上次間屋果個故係同時間同地點但異世界
今次係唔同時間唔同地點但同世界 所以張卡先拎到錢 好似你的名字咁不過係毒撚版

係咪講緊牆穿左洞,可以同另一個年代嘅女仔傳紙仔個故?有冇link可以重溫 / 個故叫咩名?

您講個故係羊先生個故應該係一個人住
最近屋企係咁唔見嘢 但又多咗啲嘢
流明再悅
留名
lm
三哥
留名
留名
三哥
去日本戇鳩鳩
有柒野睇
留名唔睇住
Lm
去日本戇鳩鳩
有柒野睇

第二天上班我完全沒法專注工作,無時無刻不在想那神秘的穿越通道,九龍公園每天行人不斷,說不定隨時都會有人再發現奇妙無比的日本直送處,如果事情弄大了,我會否失去隨時去東京的特權?

患得患失下,我開始在網上搜尋相關事件,幸好暫時都未見有任何傳聞,然後,我決定將此奇事告訴好友們。

「喂,放工即刻到九龍公園等,有緊要嘢!」我說,

「咩料呀?你中咗六合彩呀?」腎仔問,

「正撚過中六合彩呀!唔好問,總之盡快趕嚟!」我不欲在電話裡透露太多,

「正過中六合彩?中兩次六合彩?」阿潤說,

眾人不明所以,不過下班後還是趕到了,忙如阿Lung也暫時拋下工作前來,教我倒是有點小感動。
「嗱你最好唔好玩嘢呀,如果係無聊嘢打穫你架!」Lung警告說,

「得嘞跟我行啦!」我催促道,

我把三人帶到草迷宮,三人越看越一頭霧水,直至我走到那死胡同,腎仔終於忍不住了。

「喂喂喂,咩事啫!四條友棟喺度好鳩啫,有嘢快啲講啦!」他說,

「昨日,我唔覺意行到呢度,一下差錯腳跌低撞入咗堆草,跟住,我就穿越咗去東京嗰個上野公園。」我簡單地解釋,

「..................」

三人一致沉默,阿潤隔了一會後笑了兩聲,另外兩個頓時盯向他。

「咩...咩呀......人哋講完笑話冇人笑好尷尬架嘛......」阿潤叫冤道,

「我都知你班友唔會信架嘞,一啲想像力都冇!嗱我淨係話俾你哋知咋!試下咪知我係咪鳩噏囉!」我沒好氣道,

「其實你係咪工作壓力太大...」腎仔半帶同情看著我,

「唔好講咁多,試咗先串我!」我催促道,

三人互看幾眼,然後腎仔和阿Lung推了阿潤出來。

「喂...喂......試咪試囉......」

阿潤咕噥幾句後不情不願走到草堆前,端望附近沒路人看見後,彎下腰把上半身插進草堆中。

然後,阿潤半截身體就卡了在草中。
留名
[鳩估]
今次係唔同時間唔同地點但同世界 所以張卡先拎到錢 好似你的名字咁不過係毒撚版

我都估係
所以個女仔先古古怪怪咁望住佢

講起就想喊﹐個故仔我舊年6月去日本時寫﹐諗住12月出本愛情月蝕三部曲﹐點知寫到差唔多就出現左你的名字﹐心諗今次。。。
一路收埋個故﹐點知越收套野越爆 連香港都好hit
卒之就擺到今日嘞
屌又突發又剩
入到黎又係故屌你老母

屌有得睇咩台post都唔知會係咩post黎
入黎又屌人老母
留名
呢個故係新系列定係同之前d故有關(唔計客串/亂入)?
留名
屌又突發又剩
入到黎又係故屌你老母

屌有得睇咩台post都唔知會係咩post黎
入黎又屌人老母

新會員係咁架啦,三哥都唔撚識好打極有限
留名
[鳩估]

我都估係
所以個女仔先古古怪怪咁望住佢

講起就想喊﹐個故仔我舊年6月去日本時寫﹐諗住12月出本愛情月蝕三部曲﹐點知寫到差唔多就出現左你的名字﹐心諗今次。。。
一路收埋個故﹐點知越收套野越爆 連香港都好hit
卒之就擺到今日嘞

你的名子d橋都唔係新啦
最緊要寫得好睇就得啦
btw文啊三哥
卡住?係其他人唔得定見到日本呆左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞