張敬軒 王菀之 演唱會2017討論區(4) 還我真encore 繼續怒屌fc

1001 回覆
33 Like 0 Dislike

好鍾意呢個look
依琳,本身係一個好專一嘅人,淨係一直默默咁鐘意著佢嘅張先生,直到有一日,佢終於明白要令到張先生知道自己嘅愛意,所以佢去踏出第一步, 令到張先生感受自己嘅愛,初初佢都中規規矩矩,過咗一陣之後佢索性越軌,張先生越感到生命受到威脅, 開始漸漸對佢有戒心,遠離佢
呢張先生其他熱情嘅愛人一湧而上令佢吃不消,而依琳覺得自己呢個一姐嘅地位受到動搖,所以就開始反叛大聲喧譁,講粗口鬧其他人,好似全世界淨係得佢一個可以擁有張先生咁,到張先生一時唔理佢佢就轉過去睇呀林先生黃先生,希望張先生會呷醋留意返佢,可惜張先生一句批評佢就令到佢悶悶不樂,依琳話都唔知張先生諗乜,
張先生活動完咗之後其他人都走「等得佢嚟都唔知會唔會簽名啦」
但係依琳堅持等佢:「唉都唔知佢會唔會一見到我 就暈低唔記得咗要同我影相呢」
一時又大叫張先生我係琳琳呀

正都以為佢好癡線盲目支持張先生嗰陣你試下問下佢鍾意黃先生多啲定張先生多啲 佢會答你:「張先生唔理我嗰陣係黃先生囉
鍾意張先生啲咩呀,佢會答你:因為呢個係張先生,好衰架佢成日唔睬人,成日叫佢軒爺都冇反應嘅」
咁點解仲繼續搵佢簽名影相
「唔好再提喇,你哋次次都阻住曬搞到我搵唔到佢唔肯同我影相」
一句講曬,你會點形容佢,真實對白:「就算要畀幾萬蚊,我都可以去佢屋企嗰度瞓」

#有一種追星叫依琳 #有一種任性叫依琳 #有一種FF叫依林
講開又講
我諗起蘇打綠休團最後一唱
未謝幕頭幾排啲fans衝走左出去霸位 再有人跟
(之後會有一個鐘冇劃位既encore環節)
走左1/4到 青峰都有問
你地走咁急做咩 之後仲有再唱先出去

FC, You are not alone
唉今次真係好唔得體

期待會有澳門場有個好啲既結尾

澳門場會有咩? :0

btw港豬: 要趕船,不了

未知 所以期待下
上面有人列左幾個可能開既地方
大陸開show d 質素認真麻麻
所以唯有望澳門有去睇
講開又講

唉今次真係好唔得體

軒仔續謂很開心這幾晚的觀眾各個年齡層都有,為他們打下強心針,希望兩、三年後可再次合體開騷,又透露有巡迴計劃,但仍在洽談中。

去過澳門睇過一次演唱會,有D陰影

事前冇睇rundown, 完全唔知會有咩歌
冇溫過書但係首首歌都識
成個show睇得好開心好enjoy
之之仲要幾靚聲
完show見開曬大燈, 又開廣播就走左
而家追番幾十頁post都覺得冇真encore好可惜
好彩上年有睇拉闊定港樂
起碼補完番好多歌
有皇上版好時辰&預言書, 合唱版高八度, 條氣都叫格硬順番d
但係好想聽之之唱雷電
練舞受傷 Ivana開騷戴腰封上陣

歌手張敬軒與王菀之(Ivana)一連四場假紅館舉行的《The Magical Teeter Totter演唱會2017》已圓滿舉行,提到Ivana明顯消瘦了,Ivana笑說只是因為之前太肥:「開騷前阿姐(汪明荃)入咗嚟,問我係咪肥咗啲,我就話『吓...我應該係瘦咗』。(依家幾重?)重要咩?但一定輕過軒仔,依家應該一百鬆啲。」又指這次演出為了搏軒仔這位紅顏一笑,所以才搏命大跳性感辣身舞。軒仔即表示收貨:「你真係好唔話得,今次係咪你喺台上最少布嘅一次?」問到軒仔是否後悔當年冇追Ivana?他笑說:「咁又冇,講呢啲。」又透露Ivana之前練舞受傷,現時仍然要戴腰封。之後他好奇問Ivana可有在家跳這段舞給老公Eric So看,Ivana坦言:「梗係冇,我淨係有畀上堂嘅片佢睇,佢話我同個老師仲係差好遠,要練多啲,所以我好畀心機去練。」又表示是首次開紅館四面台,這次多得軒仔的照顧:「我咩都跟晒佢,有佢喺度好放心。」

軒仔透露巡迴計劃

提到她在台上感觸表示到場的歌迷不及軒仔多,Ivana坦言其實是想感謝自己的歌迷這十多年來的愛,又多謝軒仔常常將她介紹得好好。軒仔笑說:「點解你今晚講咩都好似有骨咁嘅。」Ivana即否認。而軒仔指今晚的演出百感交集,因為經過了很多努力,才能促成他們兩間公司的合作:「特別係呢個市道可以有咁多資源support,其實我唔覺得呢幾夜啲觀眾係我啲Fans,佢成日驚呢樣嘢...」Ivana即解釋說:「唔使驚架,梗係你多啲啦,我係覺得啲歌迷默默支持我,好想多謝佢哋咋。」軒仔續謂很開心這幾晚的觀眾各個年齡層都有,為他們打下強心針,希望兩、三年後可再次合體開騷,又透露有巡迴計劃,但仍在洽談中。

尾場冇再提《歌手》風波

提到軒仔在首場演出重提《歌手》風波時,歌迷即叫他不要講,問到尾場演出是否因聽歌迷話所以不再講?軒仔解釋說:「因為我講咗3晚,同埋純粹想tag嗰2首歌。但正如我喺台上所講,做我哋呢行有是是非非、起跌好正常,同埋呢件事令我學識要更加做好啲音樂,呢幾晚嚟睇我哋嘅人都係因為我哋啲歌,唔係為咗睇靚仔。」Ivana即搭咀笑說:「或者係呢,係嚟睇靚仔。」至於軒仔以後對於敏感話題可會謹慎點?他指會忠於自己:「我覺得今次風波唔需要再澄清啲咩,熟識我嘅人好清楚我為人同觀點,我覺得留畀時間講說話啦,時間可以說明一切。」
講開又講

唉今次真係好唔得體

軒仔續謂很開心這幾晚的觀眾各個年齡層都有,為他們打下強心針,希望兩、三年後可再次合體開騷,又透露有巡迴計劃,但仍在洽談中。

任何年齡層都係一堆死魚
連480都無人俾反應
事前冇睇rundown, 完全唔知會有咩歌
冇溫過書但係首首歌都識
成個show睇得好開心好enjoy
之之仲要幾靚聲
完show見開曬大燈, 又開廣播就走左
而家追番幾十頁post都覺得冇真encore好可惜
好彩上年有睇拉闊港樂
起碼補完番好多歌
有皇上版好時辰&預言書, 合唱版高八度, 條氣都叫格硬順番d
但係好想聽之之唱雷電
好撚想認真起個fansclub啊

Just Do It

Just Do It

預我一個

Just Do It

預我一個

預埋我 皇上皇后我都ok

Just Do It

預我一個

預埋我 皇上皇后我都ok

+1
兩邊都聽咗成十年
講開又講

唉今次真係好唔得體

任何年齡層都係一堆死魚
連480都無人俾反應

金光綜藝館好多中國客收免費飛入去鳩坐

我好憎握手位
好多時啲歌手都load唔到自己唱緊咩

我覺得握手位一次就夠,兩次太多
想聽無握手版既羅戴同低科技之歌

啲人一早衝落去 真係眼火爆
睇其他演唱會 啲人都係見到有先落去
老馮要人握手咁

其實第一次握手位未必係真係握手位來
但係啲人又衝晒落去 軒又比人嘈到講唔到野先去
以佢做法冇理由比個位只係比自己握手

真係好on9 未見過人逼個歌手同佢地握手

痴線,班人係軒仔仲講緊野個陣已經衝左前黎
仲行埋入第一行啲位度

佢講 我未必有握手位嘅wo喎 你地咁叫後面同山頂嘅朋友情何以堪 全場歡呼
結果都係就佢地去握手

以為真係唔握添

本身仲諗住恥笑佢地

有錄影嘛

見到佢地衝落去以為做乜鬼

班所謂fc似自己知道哂rundown咁 以為守望係最後一首就走人 我真係坐到尾
完左後山頂有班人想叫encore 紅館班狗西即刻廣播今日表演完結 屌

山下都有人嗌呀

紅館班狗西 OT多陣洗死咩

聽到山上有人嗌 下面即刻嗌多次 點知即刻出廣播

平時又唔見佢地做足所有野

極速收皮

d工作人員都開始清場
想坐多陣睇吓都唔得
聽番啲錄影
琴晚佢地把聲,尤其之之,好靚
由王菀之第一隻碟聽到而家
畫意之前段talk聽到好想喊

btw 還我好時辰
追po追到氣咳
真係好嬲 白白浪費左琴晚之之嘅靚聲

好鍾意呢個look

呢個look 好cute cute
菀之你自己開細show啦
俾我地黎欣賞你啦
你唔只得一個fans架 至少有我地
菀之你自己開細show啦
俾我地黎欣賞你啦
你唔只得一個fans架 至少有我地

仲有我
追左十幾年最愛是你
練舞受傷 Ivana開騷戴腰封上陣

歌手張敬軒與王菀之(Ivana)一連四場假紅館舉行的《The Magical Teeter Totter演唱會2017》已圓滿舉行,提到Ivana明顯消瘦了,Ivana笑說只是因為之前太肥:「開騷前阿姐(汪明荃)入咗嚟,問我係咪肥咗啲,我就話『吓...我應該係瘦咗』。(依家幾重?)重要咩?但一定輕過軒仔,依家應該一百鬆啲。」又指這次演出為了搏軒仔這位紅顏一笑,所以才搏命大跳性感辣身舞。軒仔即表示收貨:「你真係好唔話得,今次係咪你喺台上最少布嘅一次?」問到軒仔是否後悔當年冇追Ivana?他笑說:「咁又冇,講呢啲。」又透露Ivana之前練舞受傷,現時仍然要戴腰封。之後他好奇問Ivana可有在家跳這段舞給老公Eric So看,Ivana坦言:「梗係冇,我淨係有畀上堂嘅片佢睇,佢話我同個老師仲係差好遠,要練多啲,所以我好畀心機去練。」又表示是首次開紅館四面台,這次多得軒仔的照顧:「我咩都跟晒佢,有佢喺度好放心。

紅字 想像到ivana講
睇頭場見到咁多人早走真係心諗做乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞