張敬軒 王菀之 演唱會2017討論區(4) 還我真encore 繼續怒屌fc

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
今日jw都有嚟睇

Also Phil

我好憎握手位
好多時啲歌手都load唔到自己唱緊咩

我覺得握手位一次就夠,兩次太多
想聽無握手版既羅戴同低科技之歌

啲人一早衝落去 真係眼火爆
睇其他演唱會 啲人都係見到有先落去
老馮要人握手咁

其實第一次握手位未必係真係握手位來
但係啲人又衝晒落去 軒又比人嘈到講唔到野先去
以佢做法冇理由比個位只係比自己握手

真係好on9 未見過人逼個歌手同佢地握手

痴線,班人係軒仔仲講緊野個陣已經衝左前黎
仲行埋入第一行啲位度

佢講 我未必有握手位嘅wo喎 你地咁叫後面同山頂嘅朋友情何以堪 全場歡呼
結果都係就佢地去握手

以為真係唔握添

本身仲諗住恥笑佢地

老馮要人握手咁

仲行埋入第一行啲位度

嚇撚死 無啦啦嘭一聲成村人衝落去

啱啊 突然碰碰碰係我隔離跑落去 以為有咩意外 嚇到仆街

坐樓上都嚇親以為有意外

係突然地面震哂
嚇到我呆左

我好憎握手位

老馮要人握手咁

仲行埋入第一行啲位度

佢講 我未必有握手位嘅wo喎 你地咁叫後面同山頂嘅朋友情何以堪 全場歡呼
結果都係就佢地去握手

以為真係唔握添

本身仲諗住恥笑佢地

x2

我好憎握手位

老馮要人握手咁

仲行埋入第一行啲位度

結果都係就佢地去握手

以為真係唔握添

本身仲諗住恥笑佢地

有錄影嘛
話說之之前半場都無開字幕機 連留白都無 好叻啊之

係張敬軒廢 成日唔記得

今日連笑忘書都唱錯

唔撚係啩

係啦,第一段副歌都唱錯

笑忘書由第二場開始就錯到離哂譜,
將 人大了開心都想哭 嗰句,
換咗做 前路有右與左 嗰句

我好憎握手位

老馮要人握手咁

仲行埋入第一行啲位度

結果都係就佢地去握手

以為真係唔握添

本身仲諗住恥笑佢地

有錄影嘛

見到佢地衝落去以為做乜鬼

仲行埋入第一行啲位度

結果都係就佢地去握手

以為真係唔握添

本身仲諗住恥笑佢地

有錄影嘛

都係佢就晒fc先令到佢地咁猖狂
可唔可以唔好咁世界仔

仲行埋入第一行啲位度

結果都係就佢地去握手

以為真係唔握添

本身仲諗住恥笑佢地

有錄影嘛

咁都可以換其他場嘅片落碟嘅
Lip都係3場都有,不過第1場最多
最sad 係ivana 提左好多次"尾場"
又猛咁多謝hins
好似講到無hins 佢都唔知幾時再有機會上紅館咁

其實你都好叻女嫁
等你開演唱會嫁我
我係睇頭場
估唔到啲人尾場都唔嗌encore咁on9
Fc執左佢啦好嗎

我由初中開始聽王菀之張敬軒聽到依家大學畢左業兩年
一路都係鍾意ivana比較多
睇呢個演唱會好感觸係ivana一直既堅持好似永遠都唔多人識得欣賞
就算係呢個演唱會講到明係兩個人既演唱會
係人地眼中都只係話 「終於睇到張敬軒啦」
老老豆豆成個演唱會張敬軒帶唔到一個好大既感動位比我
但ivana唱畫意 迷失藝術 最好的 留白同水百合既時人候我都聽到眼濕濕
一個人可以有幾大犧牲先可以堅持到十幾年走一個明知道係曲高和寡 唔大眾既路線
我睇個場係第二場 ivana幾乎無講過野咁濟
光環好似永遠都係張敬軒到
但係我心目中王菀之既表現其實比張敬軒好好多

當然其實我兩個都好鍾意 都好欣賞佢地呢段友誼

你同我應該差唔多大
我係佢唱維他清心棧廣告: 要是清心可直言字幕從水裡浮現~
一聽就愛上

一路都見佢好努力,學唔多既野比驚喜歌迷
跳pole dance ,拍劇,舞台劇,現代舞...etc
記得佢講話自己想做全能、真真正正既artist
水百合 菀之論 今場 佢都有隱約講自己無咩fans
講好到灰,今日仲忍唔住喊
我都好心痛,今時今日d 人只記得"政治" "雞仔聲" ..
i

我係由畫意開始留意王菀之
真心話我睇廣告既時候都勁鍾意
仲有柳暗花明 佢carry到好多唔同style既歌
一聽就聽到依家
睇過佢上年既一個訪問
佢話自己可以好放任咁去創作自己鍾意既歌
唱自己想唱既歌 係因為「係咪都係得咁多人聽」
「啲人都係會聽返其他既歌」
其實真係好心酸 但又真心好欣賞佢明知唔迎合大眾反而可以放低到顧慮繼續自己既風格
演唱會我都坐得幾前 見到最前面既觀眾永遠都係王菀之出場既時候先去廁所 其實都入到場點解唔可以花下時間用心聽哂成個演唱會
尤其係ig再見到佢食一大堆藥病住上台表演 班仆街完全唔識欣賞就真係好想喊又好嬲

仲行埋入第一行啲位度

結果都係就佢地去握手

以為真係唔握添

本身仲諗住恥笑佢地

有錄影嘛

係係場場都有錄?

我好憎握手位

老馮要人握手咁

仲行埋入第一行啲位度

琴晚有人直頭想坐上我大脾咁款

咪po陳生d片上黎啦

agger 唔想睇

冇人想睇陳生d片呀

Exac7ly

陳生你同個依琳真係襯到一絕 幾時結婚
呢一PART真係好靚
c_704有無多d打直圖 想做手機wallpaper

我好憎握手位

老馮要人握手咁

仲行埋入第一行啲位度

結果都係就佢地去握手

以為真係唔握添

本身仲諗住恥笑佢地

有錄影嘛

見到佢地衝落去以為做乜鬼

班所謂fc似自己知道哂rundown咁 以為守望係最後一首就走人 我真係坐到尾
完左後山頂有班人想叫encore 紅館班狗西即刻廣播今日表演完結 屌
The Show Must Go On 曾在直播
FC成功爭取dvd少一兩首歌
王菀之 如果我下世搵唔番你點算呀?
呢一PART真係好靚

呢張好靚
FC成功爭取dvd少一兩首歌

仲行埋入第一行啲位度

結果都係就佢地去握手

以為真係唔握添

本身仲諗住恥笑佢地

有錄影嘛

係係場場都有錄?

但正常都係用尾場 除非有啲特別歌 可能只係剪番前一場好時辰落去
咪po陳生d片上黎啦

agger 唔想睇

冇人想睇陳生d片呀

Exac7ly

陳生你同個依琳真係襯到一絕 幾時結婚

你都覺得佢地襯呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞