張敬軒 王菀之 演唱會2017討論區(4) 還我真encore 繼續怒屌fc

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
張生出到聲問到點解咁快走
fc你地知唔知醜??
枉你地仲話係佢fans
全紅館最多張生fans
你地居然帶頭走?

完場佢喺停車場嗰陣問嘅

我仲諗住等下,點知一唱完手望就開燈

最灰係d人走得勁快同出兩次廣播

見到啲人未唱完就走左

係好撚多人走!!屌佢老母!
未撚見過未唱完last嗰隻就走嫁!!

啲人真係唔識尊重

班人淨係識舉機影相 分分連唱緊守望都唔知

睇咁多鑊紅館show,真係未撚見過係未唱完就走

有無hins fans出黎講下係咪hins啲演唱會都係未唱完就走?
有無怨氣/ 講無encore post睇下,未追完post

https://www.instagram.com/p/BQs5vY3AnNR/?taken-by=hk_handwriting_club
今日同個本身冇特別留意之之既fd去睇
睇完佢都話好欣賞佢

見到愈來愈多人知道王菀之的好
好開心

其實淨係睇迷失表參道睇得出佢真係落左好多心機
佢病左都又唱又跳 心痛死
冇睇前幾場 剩係睇一場
真係咁差咩? 我又覺得超好睇喎
雖然唔係好熟王苑之d歌 但都有聽過下
而且talk之後solo四首完全睇到我拍爛手掌 最深刻真係畫意 成場佢表現得仲好過軒我覺得(反而軒我覺得最感動到我係首等)
後邊王苑之得意d個幾首就真係冇聽過 不過第一次聽都覺得好聽同好享受
Encore真係唔知會仲有 原本都諗住等下 但見佢開咪趕人 d人又急急腳走就唯有走

其實個show 真係幾好睇
大家雖然係聽少左幾首encore
都總算係一個好好既音樂會
係我黎講 以後都淨係會想記得今日佢地唱過既好歌
唔想記得fans club d on9 野

唔計encore, fc同無品人 其實今次我幾enjoy 感動搞笑兼備

今日嗌嗌下皇后都喊左出黎
真係好心酸
我由初中開始聽王菀之張敬軒聽到依家大學畢左業兩年
一路都係鍾意ivana比較多
睇呢個演唱會好感觸係ivana一直既堅持好似永遠都唔多人識得欣賞
就算係呢個演唱會講到明係兩個人既演唱會
係人地眼中都只係話 「終於睇到張敬軒啦」
老老豆豆成個演唱會張敬軒帶唔到一個好大既感動位比我
但ivana唱畫意 迷失藝術 最好的 留白同水百合既時人候我都聽到眼濕濕
一個人可以有幾大犧牲先可以堅持到十幾年走一個明知道係曲高和寡 唔大眾既路線
我睇個場係第二場 ivana幾乎無講過野咁濟
光環好似永遠都係張敬軒到
但係我心目中王菀之既表現其實比張敬軒好好多

當然其實我兩個都好鍾意 都好欣賞佢地呢段友誼

我都覺第一場搞到個feel係王菀之係嘉賓咁
但我覺得之之為左呢個演唱會真係好比心機
同成場表演都好好!
好彩仲有一班連登仔識欣賞王菀之

第一場聽到佢咁講真係勁心酸 掌聲爭勁遠

第一場係張生講先,
完咗opening段talk度講
之後唔記得去到邊part ivana先自己提起,
仲用"張敬軒演唱會嘅張敬軒"嚟形容張生

睇左頭場 聽到佢講到出口真係好心up
張敬軒真係唔理王菀之同埋佢fans嘅感受
全部人都知張敬軒fans係多d 但係都唔好講出口咁冇腦

我估佢係講笑咁講,
我肯定佢當時笑住講,
所以出事之後都唔敢再提
如果你哋真係會上黎睇post既話
可唔可以向公司反映開part2呀
同埋 之之下次再開大場或細場都好
就算得一場都好 都會有人黎撐你架
尾場之之fc燈牌:最好的王菀之

今次咁既慘況,好難有part 2啦
有都細場搞啦

細場先最啱佢地
但首先要篩走張敬軒班腦殘fans

諗起個牌: 張敬軒腦殘粉

屌,真係腦殘
張生出到聲問到點解咁快走
fc你地知唔知醜??
枉你地仲話係佢fans
全紅館最多張生fans
你地居然帶頭走?

完場佢喺停車場嗰陣問嘅

我仲諗住等下,點知一唱完手望就開燈

最灰係d人走得勁快同出兩次廣播

見到啲人未唱完就走左

係好撚多人走!!屌佢老母!
未撚見過未唱完last嗰隻就走嫁!!

啲人真係唔識尊重

班人淨係識舉機影相 分分連唱緊守望都唔知

睇咁多鑊紅館show,真係未撚見過係未唱完就走

有無hins fans出黎講下係咪hins啲演唱會都係未唱完就走?

好似係
睇youtube港樂張敬軒交響音樂會完整版
唱最後一首歌張敬軒個台都未升到落去觀眾就已經走咗一半
交響樂都未演奏完
睇呢個演唱會好感觸係ivana一直既堅持好似永遠都唔多人識得欣賞
但ivana唱畫意 迷失藝術 最好的 留白同水百合既時人候我都聽到眼濕濕
一個人可以有幾大犧牲先可以堅持到十幾年走一個明知道係曲高和寡 唔大眾既路線

同成場表演都好好!

第一場係張生講先,

我估佢係講笑咁講,
我肯定佢當時笑住講,
所以出事之後都唔敢再提

個陣啱啱開場冇耐 邊估到反應會差咁遠
我係睇頭場
估唔到啲人尾場都唔嗌encore咁on9
Fc執左佢啦好嗎

https://www.instagram.com/p/BQs5vY3AnNR/?taken-by=hk_handwriting_club

「好多人千里迢迢來到都想簽名握手噶」
原來班人真係當正演唱會係簽名會

同成場表演都好好!

第一場係張生講先,

我估佢係講笑咁講,
我肯定佢當時笑住講,
所以出事之後都唔敢再提

應該係冇諗過d觀眾咁冇品
如果你哋真係會上黎睇post既話
可唔可以向公司反映開part2呀
同埋 之之下次再開大場或細場都好
就算得一場都好 都會有人黎撐你架
尾場之之fc燈牌:最好的王菀之

今次咁既慘況,好難有part 2啦
有都細場搞啦

細場先最啱佢地

三重測驗兩重考驗

好似蘇打綠 實名制 要考試
我實啱晒啊屌你老母

呢個post應該唔少人啱哂

真Fans當然想咁啦,但奈何無能既香港政府係唔會理呢啲野
黃牛打尖差佬都唔理啦,更何況搞咁大疊野

台灣睇演唱會係咪實名制

同成場表演都好好!

第一場係張生講先,

我估佢係講笑咁講,
我肯定佢當時笑住講,
所以出事之後都唔敢再提

呢樣真

第一場係張生講先,

我估佢係講笑咁講,
我肯定佢當時笑住講,
所以出事之後都唔敢再提

呢樣真

我係皇上應該真係好失望同為皇后心痛 冇諗過原來自己fans咁冇品#
今日同個本身冇特別留意之之既fd去睇
睇完佢都話好欣賞佢

見到愈來愈多人知道王菀之的好
好開心

聽完今晚
我聽日返工開始都會慢慢搵返王菀之d歌黎聽
我覺得自己雖然話支持廣東歌 但好似都miss左個好值得留意既女歌手咁
有d慚愧
anyway 雖然唔知有冇佢身邊既工作人員睇到哩段說話
但如果有 希望可以同佢講聲

多謝佢今晚既歌聲感動左我 多謝佢為香港樂壇既一切付出
佢努力既心機我諗現場觀眾都已經接收到
支持你王菀之 之後會keep住留意你既新歌

你同我應該差唔多大
我係佢唱維他清心棧廣告: 要是清心可直言字幕從水裡浮現~
一聽就愛上

一路都見佢好努力,學唔多既野比驚喜歌迷
跳pole dance ,拍劇,舞台劇,現代舞...etc
記得佢講話自己想做全能、真真正正既artist
水百合 菀之論 今場 佢都有隱約講自己無咩fans
講好到灰,今日仲忍唔住喊
我都好心痛,今時今日d 人只記得"政治" "雞仔聲" ..
i

細場先最啱佢地

三重測驗兩重考驗

好似蘇打綠 實名制 要考試
我實啱晒啊屌你老母

要考試我都肯!驚你呀 考完有正show 睇
off topic 一下
我覺得呢張相靚到成張結婚相咁

呢張我都有save底

渣鴨同渣牛都係度一家人
點解eric so可以大方到呢個地步

「好多人千里迢迢來到都想簽名握手噶」
原來班人真係當正演唱會係簽名會

嘩屌唔撚係掛

同成場表演都好好!

第一場係張生講先,

我估佢係講笑咁講,
我肯定佢當時笑住講,
所以出事之後都唔敢再提

呢樣真

off topic 一下
我覺得呢張相靚到成張結婚相咁

呢張我都有save底

渣鴨同渣牛都係度一家人
點解eric so可以大方到呢個地步

可能明知張生係gay 所以無所謂
張敬軒同王菀之定係佢team人係咪有moon post
兩個都鐘意 但覺得對個show我少少失望
我本身expect佢兩個音樂咁勁既人會有多啲音樂上既交流 好似lip個part咁
點知今次完全無 得合唱上既crossover,而且仲要唔多
同埋唱得太多膠歌啦 叉燒包成part cut左去啦用個段時間唱多首自己歌仲好

p.s 近幾年其實留意少左之之 啲新歌唔係好岩聽 不過今次聽完 下次concert一定會到

你同我應該差唔多大
我係佢唱維他清心棧廣告: 要是清心可直言字幕從水裡浮現~
一聽就愛上

一路都見佢好努力,學唔多既野比驚喜歌迷
跳pole dance ,拍劇,舞台劇,現代舞...etc
記得佢講話自己想做全能、真真正正既artist
水百合 菀之論 今場 佢都有隱約講自己無咩fans
講好到灰,今日仲忍唔住喊
我都好心痛,今時今日d 人只記得"政治" "雞仔聲" ..
i

其實都好多人因為你入場,我就係其中一個
只係你嘅fans都係好安靜好乖唔會亂叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞