張敬軒 王菀之 演唱會2017討論區(4) 還我真encore 繼續怒屌fc

1001 回覆
33 Like 0 Dislike

陳生你同個依琳真係襯到一絕 幾時結婚

你都覺得佢地襯呢

上面有人問陳生同依琳係咩關係 我佢地係一個互相支持既朋友,但唔係普通既友誼 可能佢地唔真正認識了解對方,但係我佢永遠都會o係對方心中佔據一個無可取替既位置 即使到某日依琳已經全部嫁哂人,生埋仔,陳生都會祝福佢,守護佢 反之亦然,佢地永遠都係對方既天使,最純潔既守護天使 而對於佢地黎講,佢地更加係夜空之中明亮既星光,劃破漆黑一片既夜空,照亮整片大地,令陳生既人生充滿意義(可能你地覺得誇張左,但係陳生就係諗到呢d野)

夜媽媽笑死我

笑撚死 成日見到佢地影成百張相 張張都又蒙又手震 好想叫依琳咪再哂心機
利申:有add fb食下花生

依琳上次大學singcon請左我(姐係phil)
攞哂燈牌鳩叫我個名 嚇死我

嘩佢涉獵咁多歌手

有新歡Phil就唔好掛住張生喇

你有咁多個就唔好嚟搵張生喇

你都覺得佢地襯呢

上面有人問陳生同依琳係咩關係 我佢地係一個互相支持既朋友,但唔係普通既友誼 可能佢地唔真正認識了解對方,但係我佢永遠都會o係對方心中佔據一個無可取替既位置 即使到某日依琳已經全部嫁哂人,生埋仔,陳生都會祝福佢,守護佢 反之亦然,佢地永遠都係對方既天使,最純潔既守護天使 而對於佢地黎講,佢地更加係夜空之中明亮既星光,劃破漆黑一片既夜空,照亮整片大地,令陳生既人生充滿意義(可能你地覺得誇張左,但係陳生就係諗到呢d野)

夜媽媽笑死我

笑撚死 成日見到佢地影成百張相 張張都又蒙又手震 好想叫依琳咪再哂心機
利申:有add fb食下花生

依琳上次大學singcon請左我(姐係phil)
攞哂燈牌鳩叫我個名 嚇死我

嘩佢涉獵咁多歌手

佢係星都追嘅

張生漿糖妹Phil黃致列
仲有冇

唔差在做埋明荃之友啦咁多
好想聽春秋 雖然唔是王菀之fans,但今晚啲歌基本都識。覺得有啲人好衰,王菀之同張敬軒唱既時候反應差好多 完場都覺啲人走得好快,好似好趕時間。
唔該唔好po依林上黎,唔想睇

agger

agger

agger
好想聽春秋 雖然唔是王菀之fans,但今晚啲歌基本都識。覺得有啲人好衰,王菀之同張敬軒唱既時候反應差好多 完場都覺啲人走得好快,好似好趕時間。

港豬: 我要搭尾班車呀
fc: 我要拎簽名呀
街客: 人走我又走

agger

agger

agger

sor

但係我笑到停唔到 喺張床碌咗落地下

agger

agger

agger

agger[/quote]
我由初中開始聽王菀之張敬軒聽到依家大學畢左業兩年
一路都係鍾意ivana比較多
睇呢個演唱會好感觸係ivana一直既堅持好似永遠都唔多人識得欣賞
就算係呢個演唱會講到明係兩個人既演唱會
係人地眼中都只係話 「終於睇到張敬軒啦」
老老豆豆成個演唱會張敬軒帶唔到一個好大既感動位比我
但ivana唱畫意 迷失藝術 最好的 留白同水百合既時人候我都聽到眼濕濕
一個人可以有幾大犧牲先可以堅持到十幾年走一個明知道係曲高和寡 唔大眾既路線
我睇個場係第二場 ivana幾乎無講過野咁濟
光環好似永遠都係張敬軒到
但係我心目中王菀之既表現其實比張敬軒好好多

當然其實我兩個都好鍾意 都好欣賞佢地呢段友誼

你同我應該差唔多大
我係佢唱維他清心棧廣告: 要是清心可直言字幕從水裡浮現~
一聽就愛上

一路都見佢好努力,學唔多既野比驚喜歌迷
跳pole dance ,拍劇,舞台劇,現代舞...etc
記得佢講話自己想做全能、真真正正既artist
水百合 菀之論 今場 佢都有隱約講自己無咩fans
講好到灰,今日仲忍唔住喊
我都好心痛,今時今日d 人只記得"政治" "雞仔聲" ..
i

好多人盲反

真fans:

真fans:

有某friend有叫班friend等到最後但係班friend冇聽佢講 原因係因為紅館已經出到2次廣播
fc令尾場post唔係討論
係一下怒屌三十幾頁

真fans:

有某friend有叫班friend等到最後但係班friend冇聽佢講 原因係因為紅館已經出到2次廣播

屌我地嗌完咪即刻出第二次廣播囉
fc咁大組織唔幫手lead 唔係諗著零星幾個人嗌就留到其他fans呀?

係一下怒屌三十幾頁

唔止三十幾
上個post屌咗21頁,
加埋呢到四十幾

令到個post勁過哂新城/港台/大台嘅頒獎禮
去佢ig望咗一眼,簽名簽名簽名

真fans:

屌我地嗌完咪即刻出第二次廣播囉
fc咁大組織唔幫手lead 唔係諗著零星幾個人嗌就留到其他fans呀?

咪就係 得小貓三四隻係度嗌 仲要俾人啤
FC都唔帶頭嗌 街客嗌條春咩
係一下怒屌三十幾頁

如果時間可以倒流,我唔貪心,去返19/2/2017 11:15pm ,組織連燈仔一齊嗌encore
張敬軒同王菀之定係佢team人係咪有moon post

點解咁講?

有都唔出奇呀
所以最後一場咪改rundown囉

都唔係好大改動

咁短時間點大改

老實講 我覺得無mon post 咁得閒咩真係
改左下次愛你 係因為本身諗住2nd encore用好時辰咋
用呢首收尾佢兩個實喊死

「希望兩、三年後可再次合體開騷,又透露有巡迴計劃,但仍在洽談中。」

開得成嘅 我會嚟睇架

搭船過大海睇澳門站

跪求台灣場
未喺台灣睇過show,
想俾第一次佢地

有台灣場隨時可以睇

有台灣場既機會係零

四場都唔見台灣燈牌台灣真係有人識佢地咩
巡迴香港 澳門 廣州 大馬

有,不過極少

見過張生有日本fans添,不過都係一千零一個咁大把

係咪仔 因為我曾經見過一個 但搵唔返個ig

女仔嚟 我都揾唔返佢ig
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞