張敬軒 王菀之 演唱會2017討論區(4) 還我真encore 繼續怒屌fc

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
冇睇前幾場 剩係睇一場
真係咁差咩? 我又覺得超好睇喎
雖然唔係好熟王苑之d歌 但都有聽過下
而且talk之後solo四首完全睇到我拍爛手掌 最深刻真係畫意 成場佢表現得仲好過軒我覺得(反而軒我覺得最感動到我係首等)
後邊王苑之得意d個幾首就真係冇聽過 不過第一次聽都覺得好聽同好享受
Encore真係唔知會仲有 原本都諗住等下 但見佢開咪趕人 d人又急急腳走就唯有走

其實個show 真係幾好睇
大家雖然係聽少左幾首encore
都總算係一個好好既音樂會
係我黎講 以後都淨係會想記得今日佢地唱過既好歌
唔想記得fans club d on9 野

唔計encore, fc同無品人 其實今次我幾enjoy 感動搞笑兼備
如果你哋真係會上黎睇post既話
可唔可以向公司反映開part2呀
同埋 之之下次再開大場或細場都好
就算得一場都好 都會有人黎撐你架
尾場之之fc燈牌:最好的王菀之

今次咁既慘況,好難有part 2啦
有都細場搞啦

細場先最啱佢地
但首先要篩走張敬軒班腦殘fans

三重測驗兩重考驗

好似蘇打綠 實名制 要考試
我實啱晒啊屌你老母

係就好

屌 帶頭走嗰班垃圾中女咪又係啱哂
張生出到聲問到點解咁快走
fc你地知唔知醜??
枉你地仲話係佢fans
全紅館最多張生fans
你地居然帶頭走?

完場佢喺停車場嗰陣問嘅

我仲諗住等下,點知一唱完手望就開燈

最灰係d人走得勁快同出兩次廣播

見到啲人未唱完就走左

係好撚多人走!!屌佢老母!
未撚見過未唱完last嗰隻就走嫁!!

啲人真係唔識尊重

班人淨係識舉機影相 分分連唱緊守望都唔知

睇咁多鑊紅館show,真係未撚見過係未唱完就走
IG
ariel_xu 今晚個show 太短,降两度快快現身❤️❤️❤️❤️❤️❤️

邊位?

aneihs.hima留到開燈都冇encore 😭😭😭😭

好出奇instagram得呢兩條友肯提下今晚呢件事
其他全部都冇提過嘅

我識呢位,佢都有追post,
睇完你講堅谷氣ig爆哂粗

我見好多人話點解唔簽名,等得好苦

等咗佢地兩個幾多年呀!!
簽名去公司等啦仆街

private左 班人係咪有moon post

擺埋人地個id上黎就緊係private啦,無端端被起底

咁得閒起佢地咩
如果之之仲有j post
想話你套套衫都好靚啊
可唔可以著返水百合條木裙出黎 真係好靚好靚

嘩 木裙當年我睇到呆晒
一件件藝術品著上身咁,每套裙都好靚
觀眾唔亂嗌,完晒先拍手
IG
ariel_xu 今晚個show 太短,降两度快快現身❤️❤️❤️❤️❤️❤️

邊位?

其他全部都冇提過嘅

我識呢位,佢都有追post,
睇完你講堅谷氣ig爆哂粗

我見好多人話點解唔簽名,等得好苦

等咗佢地兩個幾多年呀!!
簽名去公司等啦仆街

private左 班人係咪有moon post

擺埋人地個id上黎就緊係private啦,無端端被起底

咁得閒起佢地咩

唔排除有啲咁既人既,copy個句野,出黎就算啦
今日同個本身冇特別留意之之既fd去睇
睇完佢都話好欣賞佢
我由初中開始聽王菀之張敬軒聽到依家大學畢左業兩年
一路都係鍾意ivana比較多
睇呢個演唱會好感觸係ivana一直既堅持好似永遠都唔多人識得欣賞
就算係呢個演唱會講到明係兩個人既演唱會
係人地眼中都只係話 「終於睇到張敬軒啦」
老老豆豆成個演唱會張敬軒帶唔到一個好大既感動位比我
但ivana唱畫意 迷失藝術 最好的 留白同水百合既時人候我都聽到眼濕濕
一個人可以有幾大犧牲先可以堅持到十幾年走一個明知道係曲高和寡 唔大眾既路線
我睇個場係第二場 ivana幾乎無講過野咁濟
光環好似永遠都係張敬軒到
但係我心目中王菀之既表現其實比張敬軒好好多

當然其實我兩個都好鍾意 都好欣賞佢地呢段友誼

我都覺第一場搞到個feel係王菀之係嘉賓咁
但我覺得之之為左呢個演唱會真係好比心機
同成場表演都好好!
好彩仲有一班連登仔識欣賞王菀之

佢每一次都好比心機

有回報既 起碼好似我唔算fans ,今日第一次聽佢live 已經比佢震撼到

有都細場搞啦

細場先最啱佢地

諗起個牌: 張敬軒腦殘粉
睇呢個演唱會好感觸係ivana一直既堅持好似永遠都唔多人識得欣賞
但ivana唱畫意 迷失藝術 最好的 留白同水百合既時人候我都聽到眼濕濕
一個人可以有幾大犧牲先可以堅持到十幾年走一個明知道係曲高和寡 唔大眾既路線

我都覺第一場搞到個feel係王菀之係嘉賓
同成場表演都好好!

張生第一場都拎過黎講笑
跟著都feel到出事 後兩場都冇再提

同成場表演都好好!

第一場聽到佢咁講真係勁心酸 掌聲爭勁遠

第一場係張生講先,
完咗opening段talk度講
之後唔記得去到邊part ivana先自己提起,
仲用"張敬軒演唱會嘅張敬軒"嚟形容張生
班老闆 容祖兒 汪明荃果堆 ,係張王唱完手望個台都仲落緊去地下果陣已經起身走緊
冇睇前幾場 剩係睇一場
而且talk之後solo四首完全睇到我拍爛手掌 最深刻真係畫意 成場佢表現得仲好過軒我覺得(反而軒我覺得最感動到我係首等)
後邊王苑之得意d個幾首就真係冇聽過 不過第一次聽都覺得好聽同好享受
Encore真係唔知會仲有 原本都諗住等下 但見佢開咪趕人 d人又急急腳走就唯有走

個演唱會真係好正
有實力有笑位有感動位
歌又好多唔同種類
有無怨氣/ 講無encore post睇下,未追完post

有都細場搞啦

細場先最啱佢地

諗起個牌: 張敬軒腦殘粉

唔知寄信去東亞支持佢會唔會收到呢
IG

邊位?

其他全部都冇提過嘅

fc啲人?

唔係,識佢,普通等唔到encore嘅人
但知佢追完post好嬲
冇睇前幾場 剩係睇一場

唔計encore, fc同無品人 其實今次我幾enjoy 感動搞笑兼備

我以後都淨係會記得佢地唱嘅歌同俾到嘅感動
但今時今日一定要屌7班fc等佢地知道佢地點破壞晒嗰show唔好有下次
唔知寄信去東亞支持佢會唔會收到呢

班老闆 容祖兒 汪明荃果堆 ,係張王唱完手望個台都仲落緊去地下果陣已經起身走緊

一般啲大老細/前輩唔會睇到最後同d觀眾一齊逼
但fc都走真係唔屌唔得

一般啲大老細/前輩唔會睇到最後同d觀眾一齊逼
但fc都走真係唔屌唔得

無錯
好唔開心無encore
第一次睇尾場仲一直係度諗encore會有咩驚喜 依加就真係夠哂驚喜
高八度啊

我諗無乜機會有part 2反應又一般
加上ivana畫意前講野時話張生唔鍾意佢咁講 我係張生都唔想ivana又要再對住班唔尊重佢既觀眾啦

同成場表演都好好!

第一場聽到佢咁講真係勁心酸 掌聲爭勁遠

第一場係張生講先,
完咗opening段talk度講
之後唔記得去到邊part ivana先自己提起,
仲用"張敬軒演唱會嘅張敬軒"嚟形容張生

睇左頭場 聽到佢講到出口真係好心up
張敬軒真係唔理王菀之同埋佢fans嘅感受
全部人都知張敬軒fans係多d 但係都唔好講出口咁冇腦
IG

邊位?

其他全部都冇提過嘅

fc啲人?

唔係,識佢,普通等唔到encore嘅人
但知佢追完post好嬲

sor
冇諗住要起佢底
今日同個本身冇特別留意之之既fd去睇
睇完佢都話好欣賞佢

見到愈來愈多人知道王菀之的好
好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞