連登J-POP音樂討論區2

1001 回覆
8 Like 20 Dislike
歌手唔可以只食老本,要做新歌,多人留意先有動力繼續做好歌手本份
佢唔係冇做 不過到佢呢個地位嘅都唔會再刻意谷或者宣傳
老子鐘意/有靈感果陣就出
隔咁耐先出歌 好似冇咁好
佢仲有拍戲拍劇,冇所謂啦
唔計福山,日本環球近年都走下坡
明明有咁多實力派,都唔識去捧佢地
miwa新歌好rock,形象嶄新,希望之後的歌,仍然繼續尋求突破
http://youtube.com/watch?v=bh10-NQsng0
Maaya今年出新碟,睇黎係安室_genic 2.0,全碟都係新歌黎
咁可以買返啲 single 了
下年Maaya 25週年,可能有 第4張單曲精選/All Time Best
Maaya又唔係未試過,Singer Songwriter都係冇收單曲,唔計誓言同everywhere,全新曲
All time best 就觀望態度啦...
睇下有咩 25 週年攪作啦,可以再黎香港就好喇
everywhere係Maaya第一張Best,佢話everywhere的選曲係佢親自揀,計All Time Best我又覺得未做齊條件,因為04年之後的歌收得少,似自選集

所以25週年的話,出All Time Best又合理左如果冇All Time Best,第4張單曲精選都可以
youtube.com/watch?v=nyl8MtZ9ItQ Maaya好hea
Live選曲亦有要求,話白金好正
其實出乜都係科水嫁喇...
最多買完唔拆
熱愛JPOP巴打們,萬事小心,安全至上,加油
大家咁話
w-inds. 第四十一張新單曲首week TOP 10不入,排第16位,斷左由第二隻開始至第四十隻單曲的TOP 10紀錄

其實個紀錄儲得咁辛苦,今次咁樣斷係好慘,希望麻衣出單曲繼續穩入TOP 10

w-inds. 近年做乜人氣不再
年紀大?
btw, 以前聽聞j家會封殺其他公司既男團上電視既機會,真唔真?
有部份日本的電視台已否認實情唔知

TOP 10紀錄難得儲得咁辛苦,咁就斷Top 10好可惜

佢地以前都算hit
w-inds. 間經理人公司係RISING PRO, 亦係安室獨立前的經理人公司

RISING PRO好似都唔能夠捧到好紅的新一代藝人,好似Being咁靠舊人

RISING PRO有DA PUMP、三浦大知、MAX等舊人,你見佢地呢幾年出得咁密,應該都睇到RISING PRO需要舊人充撐住

其實現象唔太健康,始終都要有新一代接棒
winds 隻新歌早排喺收音機聽左少少,仲以為係韓團黎

J家咁惡...會封殺其他人唔出奇...佢地誇張到,我用 Amazon 睇電子雜誌,佢哋某男藝人個樣係打左格...
j家非常保護旗下藝人既肖像係公開既事實。
麻衣繼續搵首歌TIE柯南 再好似過往咁攪幾次event應該問題不大
反而擔心佢14號隻新碟...真係得死忠先會同佢買齊
我都冇諗過我要用接近二千買CD...
巴打係咪麻衣粉
幾時開始鍾意聽麻衣

麻衣而家出實體單曲,幾本上係同柯南合作的先會出;如果唔係同柯南合作的歌,就直接配信

Being好識做,你睇Strong Heart 變DVD SINGLE就知保住TOP 10

佢新碟有cover ZARD的別認輸,但擺入初回版,好難揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞