連登J-POP音樂討論區2

1001 回覆
8 Like 20 Dislike
我估咋,呢團斷估唔會係 target 男人掛
織田哲郎好嘢黎
我有印象佢地啲答案係九唔搭八
擺埋玉置成實入去會否太睇得起?除咗Gundam seed幾首以外,喺主流音樂界未算佔一席位啩。
冇記錯既話,絢香個歌路唔係人人都接受到
早期三日月嗰啲都紅喎。
雖然我都鐘意玉置成實,但我都認同她gundam seed後無以為繼,後來轉去發展舞台劇, 好耐冇聽過佢唱歌了
玉置成實當年都叫力捧過,高達歌姬
入樽有一半的歌係佢寫
I believe好聽,呢首歌好似SEED DESTINY STARGAZER首歌咁
第一次入嚟 呢到巴絲D 名好熟口面
留名
咁當我冇講過
三日月
beautiful 都幾正
絢香同可樂合作的歌唔錯

絢香第一同第二張專輯,又係單曲精選味濃的碟,唔太覺表達主題
佢真係 gundam seed 之後就唔見左影咁
絢香第一隻碟銷量過一百萬,都可以叫歌姬
TMR之後都得resonance、水樹合作的兩首歌 係多人留意
佢復出後第一隻碟反應係唔錯,但之後都冇乜hit 歌
水樹今日出隻單曲ORICON 排第十名,佢公司同佢D粉要努力,如果唔係就斷TOP 10紀錄
winding road好好loop
步姐 近年「代表作」
Movin on without you
youtube.com/watch?v=KYSwGpEDcO0
youtube.com/watch?v=JL00O9uNZqI

光妹 - Movin on without you
youtube.com/watch?v=9qU-JVtvXKw

步姐 Vs 光妹, 你地鍾意邊個版本?
J-Trance 有冇人鐘意?
好似興左一兩年左右就收皮

move / come together
https://www.youtube.com/watch?v=xiBNUL4bm-0

move / Romancing Train
https://www.youtube.com/watch?v=rkdudijS5Ik

System F / Spread your wings
https://www.youtube.com/watch?v=yk6tktaODrY
呢排 TMR 好似都好少出歌?
以前都係睇浪客劍心識佢
冇得揀...光妹把聲好好多
主音玩Solo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞