連登J-POP音樂討論區2

1001 回覆
8 Like 20 Dislike
巴打都幾熟jpop圈
我呢啲小薯剩係識聽歌
話說以前細個聽開既好多都收收地皮
尤其perfume,flash之後好似冇曬聲氣咁
講BAND同組合,呢度其他巴打比我更清楚
我比較留意日本歌手同Hit的組合同BAND
Perfume 9月出精選
我第一次睇 scandal 係 hello world,之前都係間中聽下,覺得最正就係 hello world 之後話咩英倫風果隻已經嘛嘛,再打後果啲直頭冇曬感覺了

佢唱歌把聲又真係幾好認
我公司就喺元朗區,今日公司叫我地早收,開車走果陣都驚驚地
咁小弟聽開既歌手既聲都幾易認
Amazarashi,Aimer,狼人樂團呢啲一開口就認到
受教了
真係冇留意消息果啲
期待下
所以就更加要小心好難得呢度識到認真討論JPOP樂迷
自6月以來發生的一系列事件
唔能夠用幾句就能解釋,根本係呢十幾年累積而來的不公平同不公義而形成計時炸彈,終於引爆
Perfume第一張All Time Best選曲上唔好hea
如果係一個人揸車,更加要打醒十二分精神
除左 aimer 有聽下,其他冇聽過
我部門 9 成都係撐政府,反到去練 EQ
THanks!
如非必要,避免同佢地交流太多,有失巴打的身份
我老豆都極藍 藍到紅紅地咁
日日翻到屋企都唔會同佢講政治野
Aimer的音樂都唔多元化,首首差唔多唱法同唱腔,唱功就唔評論
人生同未來係由自己去掌握,只要對得住自己就可以
為不同意見的人去嬲怒同刺激情緒,對身體同皮膚都唔好
其實SCANDAL Sony後期都變棄將,今次的出走,唔希望越做越霉
其實都係 佢同一個風格既歌聽耐左會疲勞 早排試過玩聽足一日aimer sleepless night果啲聽多左會分唔到邊首打邊首
我老豆直頭係中國fans,一講呢啲就上曬頭,我都唔會同佢講呢啲嘢,盡量...
同事果啲就忍得就忍唔同佢地講,因為佢地都係唔會有可能對件事有改觀既可能,講黎都係sai口水
可以推介聽下光妹同倉木麻衣
音樂多元化,唔會疲勞
Scandal 好似想轉型做埋作曲作詞呢啲幕後嘢,但似乎唔太理想
聽起公司,avex好似幾勁,好多都好出名。自己聽開已經有my first story,frederic同the oral cigarettes,佢地講緊出名歌係youtube都幾高views下
巴打撐你如果選擇浪費時間同不同意見的人無意義爭辯,倒不如做自己喜歡的事好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞